AddToAny

Livlig og trygg familiebåt

Livlig og trygg familiebåt
Fenix er en fin, robust 27 fots familiebåt med maksimal utnyttelse av plassen under dekk. Etter 20 år på vannet er båten stadig konkurransedyktig i kappseilaser, samtidig som den seiler så pålitelig at den også er en god begynnerbåt.
Vi tar frem tester fra arkivet og gjør dem tilgjengelig på SEILmagasinet.no. Vi har gått 17 år tilbake og funnet en bruktbåt test av Fenix. Testen ble skrevet og utført av Henrik Hansen, og ble publisert i SEILMagasinet 2-2003. Fenix var første båt i en ny generasjon fra Maxi hvor kvalitet og seilegenskaper ble satt høyere. Båten ble en enorm salgsuksess i Norge.

I dag er Fenix en etterspurt bruktbåt, og en bra start for en ung familie som ønsker å bruke ferien i båt. Båtene omsettes for 70 000 til 150 000, hvor de dyrere gjerne har nye seil, eller ny motor.

Vi har ambisjoner om å hente frem en ny test hver uke, som vil ligge åpent for alle i syv dager. Videre vil den havne i vårt enorme digitale testarkiv.

Med sine rene, fartsgivende linjer er Fenix en moderne klassiker der det har lyktes konstruktøren, Pelle Petterson, også å skape en rommelig familiebåt. Det høye fribordet virker lavere fordi øvre del av det og overbygget er elegant integrert med dekket.

Fenix ble raskt en fantastisk salgssuksess da den ble introdusert i 1981, og det fins av den grunn mange bruktbåter på markedet. Fra 1981 til 1988 ble det bygd 1300 båter; de fleste av dem før 1986. I Norge fins det ca. 300 Fenixer. Prisen på brukte båter har de siste årene vært stabil, og den ligger på fra 200 000 til 225 000 kroner. Fordi alle båtene er bygd over en relativt kort periode, er det båtens tilstand og mengden av utstyr mer enn byggeåret som bestemmer bruktprisen.

GODE SEILEGENSKAPER

På vannet byr Fenix på et trygt og forutsigbart reaksjonsmønster, og det er viktig for familieseilas. Det er også en relativt tørr båt, selv når været begynner å bli røft. Men det er også en lett og levende båt, som fortsatt tilfredstiller mange kappseilende familier v

Les mer

Flere saker fra SEILmagasinet

Arcona 385 heter nyheten, og båten er å se alt under Öppet Varv denne måneden.
SEILmagasinet 12.08.2020
Utsettelse av OL til 2021 kan gi de eksisterende OL klassene en ny sjanse
SEILmagasinet 11.08.2020
Soloseiling er i vinden og Zhik OneStar er årets høydepunkt i miljøet.
SEILmagasinet 11.08.2020
Uffe Tomasgaard og Mia Beckmann Klæboe vant henholdsvis NM-gull i Laser Radial og Laser 4.7. Hjemme i Drøbak er Uffe treneren til Mia.
SEILmagasinet 09.08.2020
Åpen båt og overnattingstur? Den lille skepsisen om å sove i banan ble satt på prøve.
SEILmagasinet 09.08.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt