Kjøttbransjen
26.09.2024
Campylobacter-bakterien er en stor utfordring for fjørfebransjen, og tiltakene er gode, men kostbare og ressurskrevende. Animalia har tatt initiativ til et forskningsprosjekt for å finne mer treffsikre tiltak i bekjempelsen av bakterien.
I 2024 fikk Animalia bevilget midler fra FFL/ JA til et forprosjekt om kartlegging av Campylobacter-utbredelse og bekjempelse i fjørfenæringen. Med i prosjektet er alle større fjørfeslakterier i Norge; Norsk Kylling, Nortura, Den Stolte Hane, Nærbø Kyllingslakt, Berika Food (Ytterøy Kylling), samt KLF, Mattilsynet, Veterinær-instituttet, NMBU og Nibio.
- Det planlegges og søkes nå om et større forskningsprosjekt som skal evaluere bekjempelsen av Campylobacter og foreslå nye tiltak, Sigrun J. Hauge, Fagsjef Mattrygghet, Animalia Handlingsplan og overvåking Campylobacter er den bakterien i Norge og Europa som gjør flest folk syke av matbåren smitte. Bakterien gir kraftig diaré hos mennesker og smitte
Gå til mediet- Det planlegges og søkes nå om et større forskningsprosjekt som skal evaluere bekjempelsen av Campylobacter og foreslå nye tiltak, Sigrun J. Hauge, Fagsjef Mattrygghet, Animalia Handlingsplan og overvåking Campylobacter er den bakterien i Norge og Europa som gjør flest folk syke av matbåren smitte. Bakterien gir kraftig diaré hos mennesker og smitte


































































































