AddToAny

Leder for studieprogram om Norge i Aserbajdsjan: - Vi mangler faglitteratur

Det er ti år siden UiO og UiA avsluttet samarbeidet med Det skandinaviske senteret i Baku i forvissning om at lokale krefter var rede til å overta.
- I dag er den største utfordringen vår mangel på nye fagbøker om Norge og Skandinavia forteller senterleder Vusala Afandiyeva.

- Studentene våre får i tillegg til undervisning i norsk språk, undervisning i fag som norsk historie, norsk politikk og samfunn, norsk økonomi, norsk kunst og kultur og kjønnsforskning, opplyser Vusala Afandiyeva.

Hun er direktør på Det skandinaviske senteret ved AUL- Azerbaijan University of Languages, i hovedstaden Baku.

Fra og med denne uken kan senteret også tilby et online-kurs i svensk, kan hun fortelle.

Det skandinaviske senteret tar opp tjue studenter årlig på et fireårig bachelorprogram om Norge og fire studenter hvert år på det toårige masterprogrammet med spesialisering i Skandinavia.

Vusala Afandiyeva beskriver studieprogrammene som veldig populære.

- Azerbaijan University of Languages er det eneste universitetet i Aserbajdsjan som tilbyr undervisning i norsk. Studentene våre er veldig interesserte i Norge og Skandinavia, forteller hun og begrunner dette med at de skandinaviske landene er høyt utviklede og har høy levestandard.

- For mange er muligheten til å reise og studere og kanskje få jobb i et skandinavisk land også en motivasjonsfaktor, tilføyer hun.

Noen studenter har ifølge Afandiyeva også brukt regionsstudiet som et springbrett til studier i andre europeiske land.

Norsk-aserbajdjansk samarbeidsprosjekt

Etableringen av Det skandinaviske senteret startet med en samarbeidsavtale mellom AUL og den daværende Høgskolen i Agder i 2006, som året etter ble Universitetet i Agder. I 2007 sluttet Universitetet i Oslo seg til prosjektet, og i mai 2007 ble Det skandinaviske senteret formelt åpnet.

Daværende førsteamanuensis i latin Vibeke Roggen ved UiO fikk rollen som prosjektleder, mens Universitetet i Agder påtok seg å sende norsklærere til AUL. Det n

Les mer

Flere saker fra Uniforum

Regjeringen er opptatt av å gi universitetene og høyskolene gode rammer til å forme lærerutdanningene. Nå skal en ny ekspertgruppe se nærmere på hvordan styringen kan bli mer overordnet.
Uniforum 28.09.2023
Universitetet i Oslo faller på den siste rangeringen til Times Higher Education. Samtidig går det oppover med NTNU, melder Khrono. I fjor ble UiO rangert som Nordens sjette beste universitet, men i år faller det ned til åttendeplass.
Uniforum 27.09.2023
- Politikk er skeivt fordelt. Men i eit liberalt demokrati kan me ikkje forby nokon å påverka. Å ha eit lobbyregister kunna vera eit sunt steg, foreslår statsvitskapsprofessor Sirianne Dahlum.
Uniforum 27.09.2023
Vibeke Roggen rakk så vidt å sikre seg tittelen professor i latin før hun gikk av med pensjon.
Uniforum 27.09.2023
Risikovurderingen er unnagjort. Mandatet for utredningen er nesten ferdig. Alt burde egentlig ligge til rette for en god prosess videre. Men noe har dukket opp.
Uniforum 26.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt