Kjøttbransjen
06.10.2025
Slakteriene skjerper betingelsene. Kampen om dyrene er i full gang.
Harald Furuseth, daglig leder i Furuseth, setter tonen for en skarp og tydelig konkurransesak.
- Vi har spisset kniven. Bakteppet er Dalirs oppstart i Gudbrandsdalen, der det nå er fem aktører som kniver om bondens dyr.
Historisk øyeblikk på Otta
I begynnelsen av september, fem år etter at
Nortura la ned slakteriet på Otta, åpnet Dalir dørene og slaktet sine første småfe.
- Lam prioriteres nå. Prøveslakting av storfe kommer senere, sa daglig leder Terje Wester.
Det nye slakteriet, bare sju kilometer fra det gamle Nortura-anlegget, er på 7300 kvadratmeter.
Kamp om volum
Volum er et sentralt stikkord. Aktørene må ha nok dyr for å utnytte kapasiteten i anleggene sine og drive lønnsomt.
- Vi gir bonden bedre betal
Gå til mediet- Vi har spisset kniven. Bakteppet er Dalirs oppstart i Gudbrandsdalen, der det nå er fem aktører som kniver om bondens dyr.
Historisk øyeblikk på Otta
I begynnelsen av september, fem år etter at
Nortura la ned slakteriet på Otta, åpnet Dalir dørene og slaktet sine første småfe.
- Lam prioriteres nå. Prøveslakting av storfe kommer senere, sa daglig leder Terje Wester.
Det nye slakteriet, bare sju kilometer fra det gamle Nortura-anlegget, er på 7300 kvadratmeter.
Kamp om volum
Volum er et sentralt stikkord. Aktørene må ha nok dyr for å utnytte kapasiteten i anleggene sine og drive lønnsomt.
- Vi gir bonden bedre betal


































































































