Kjøttbransjen
25.01.2018

OSLO - Forbruket av lammekjøtt går neppe ned fordi vi ikke kan tilberede det. Grunnen er nok heller at lammekjøtt ikke er nok tilgjengelig i butikk, sier styreleder Kjell Erik Berntsen i Norsk Sau og Geit (NSG).
Vi har for mye lammekjøtt her i landet. Forbruket av lammekjøtt har gått ned med 20 prosent siden 1989. En av grunnene er at nordmenn ikke lenger kan skjære og tilberede det, ifølge Matprat.
Sett i forhold til det samlede kjøttforbruket i Norge er situasjonen enda verre, fastslår Kjell Erik Berntsen i NSG.
HALVERT PÅ 20 ÅR
- I 1989 utgjorde årsforbruket av sau/lam seks kilo av totalt 46 kg kjøtt pr. person. Det er 13 prosent av samlet kjøttforbruk. I 2016 var årsforbruket av lam 4,8 kilo av totalt 70,5 kilo, etter knapt syv prosent. Reelt sett er således lammekjøt
Gå til medietSett i forhold til det samlede kjøttforbruket i Norge er situasjonen enda verre, fastslår Kjell Erik Berntsen i NSG.
HALVERT PÅ 20 ÅR
- I 1989 utgjorde årsforbruket av sau/lam seks kilo av totalt 46 kg kjøtt pr. person. Det er 13 prosent av samlet kjøttforbruk. I 2016 var årsforbruket av lam 4,8 kilo av totalt 70,5 kilo, etter knapt syv prosent. Reelt sett er således lammekjøt