AddToAny

Lærerstudent med i Mesternes mester

Lærerstudent med i Mesternes mester
Mester. Lærerstudent ved HiOA, Helene Olafsen (26), har deltatt i OL og tatt VM -gull i snøbrettcross. I fjor måtte hun legge opp som toppidrettsutøver, men er nå deltaker i NRK -programmet Mesternes mester.
Helene Olafsen er tidligere verdensmester i snøbrettcross. I fjor la hun konkurransebrettet på hylla, men fortsatte å studere ved grunnskolelærerutdanningen på Høgskolen i Oslo og Akershus(HiOA).

I kveld, lørdag, møter du henne i NRK s realityserie Mesternesmester.

Olafsen forteller at det var tilfeldig at hun bestemte seg for å bli lærer. Det hadde ifølge henne mye å si at hun hadde tid til å studere på grunn av enskade.

- Jeg har prøvd mye forskjellig, og funnet ut av hva jeg ikke vil bli. Så prøvde jeg lærerstudiet og trivdes veldig godt med det. Det var nok en kombinasjon av timingen og at jeg hadde veldig mye tid til å gå på skole fordi jeg ble skadet, sier hun ogfortsetter:

- Jeg kom inn i miljøet og så begynte jeg å tenke på det som en mulighet. Jeg tenkte aldri på å bli lærer da jeg varyngre.

Olafsen trives godt på lærerstudiet. Hun trekker fram den gode relasjonen mellom forelesere og studenter som sværtpositivt.

-Vi har en fantastisk klasse med et unikt miljø. Vi hadde blant annet julebord hjemme hos den ene foreleseren vår, sierlærerstudenten.

Mange baller ilufta

Den tidligere snøbrettcrosskjøreren har mange prosjekter gående, noe som tidvis kan gjøre det vanskelig å værestudent.

Les mer

Flere saker fra Khrono

Hvor lett skal vi gjøre det for KI-generasjonen, spør student. Har vi ikke universiteter for å oppdra individer som kan undersøke, skrive og tenke selv, istedenfor å leke gjetteleken med informasjon fra ChatGPT?
Khrono 28.09.2023
Regjeringen vil ha mindre detaljstyring. Prosessen startet i sommer, og fortsetter nå.
Khrono 28.09.2023
Over en tredel av studentene ved fagskolene har ikke opplevd at representanter fra arbeidslivet har bidratt i utdanninga hittil i studiet, viser Studiebarometeret for fagskolestudenter.
Khrono 28.09.2023
Han framsto som en usedvanlig dyktig søker da han søkte jobb hos Universitet i Bergen. Nå vil universitetet be redelighetsutvalget se på covid-19-artiklene han publiserte mens han var ansatt.
Khrono 28.09.2023
Leder av sykepleieforbundets studentorganisasjon mener universitets- og høgskoleloven i for liten grad ivaretar studenter og deres rettigheter.
Khrono 27.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt