Kjøttbransjen
25.04.2019
Årlig produseres rundt 35 000 tonn kyllingskrog i norsk matproduksjon. Disse inneholder mange verdifulle komponenter som bør utnyttes bedre. Forskerne i Nofima jobber for at det skal skje.
- Vi må slutte å se på dette som rester.
Dette er råstoff på lik linje med alt annet råstoff, sier Nofima-forsker Diana Lindberg.
MANGE NYTTIGE STOFFER
Kyllingskrog inneholder nemlig mineraler, ulike typer fett, og ikke minst atskillige ulike typer proteiner. Det er allerede gjort mye forskning som viser at det finnes mange ulike bruksområdene for disse komponentene, fra kjæledyrfôr til helsefremmende mat og medikamenter.
Et eksempel er kollagen, et protein som i sin reneste form kan tenk
Gå til medietDette er råstoff på lik linje med alt annet råstoff, sier Nofima-forsker Diana Lindberg.
MANGE NYTTIGE STOFFER
Kyllingskrog inneholder nemlig mineraler, ulike typer fett, og ikke minst atskillige ulike typer proteiner. Det er allerede gjort mye forskning som viser at det finnes mange ulike bruksområdene for disse komponentene, fra kjæledyrfôr til helsefremmende mat og medikamenter.
Et eksempel er kollagen, et protein som i sin reneste form kan tenk