AddToAny

Kvinnetungt møte om islam og religionskritikk

De profilerte aktivistene Maryam Namazie og Sarah Haider i Ex-Muslims-bevegelsen blir ofte anklaget for islamofobi. Sammen med Shabana Rehman deltar de på Ateistene-arrangement neste helg.
Det blir et rent kvinnemøte om islamkritikk når Født Fri-leder og komiker Shabana Rehman skal være konferansier på Ateistenes «toppmøte» med Ex-Muslims-profilene Maryam Namazie og Sarah Haider 15. november.

Det er Ateistene, tidligere Hedningsamfunnet, som er arrangør - i samarbeid med Human-Etisk Forbund.

- Dette er det første store arrangementet Ateistene står bak, forteller leder for Ateistene, Dagfinn Eckhoff.

Han er opptatt av å få fram at arrangementet både vil feire det å være ateist og at det er viktig å stå fram som ateist - og å fokusere på hvorfor ateister må stå aktivt opp mot religion generelt, og islam spesielt.

- Ateismen oppfattes ofte bare som en negasjon - den handler bare om hva vi ikke tror på. Ateister flest har lang tradisjon i Norge i å møte kristendommen høflig med halen mellom beina. Vi vil stå frem med stolthet, og vise hvor fantastisk - ja utrolig - ateismen er, med den kunnskapen som vitenskapen gir oss som basis. Vi er resultatet av naturens blinde og nødvendige famling i tre milliarder år på denne kloden.

- Vi aktive norske ateister har lang trening i å debattere mot kristendommen, og vi tror vi langt på vei har vunnet den debatten. Islam er ny for oss, og krever ny innsikt. Islam spiller på nordmenns høflighet og vår angst for å kritisere våre innvandrere, deres religion og kultur. Islam fortjener ikke mer silkehansker eller respekt enn kristendommen.

Han er veldig fornøyd med å ha fått et program bestående utelukkende av fremstående eks-muslimske kvinner.

- At de er kvinner er et viktig poeng i kampen mot islam. Shabana Rehman har deltatt i den norske kulturdebatten i mange år, og hun har ikke minst vist hvordan humor kan fungere for å låse opp tanker og følelser og åpne for nødvendig kommunikasjon. Alle tre vil presentere sine erfaringer fra møtet mellom islam og vestlig kultur.

Les mer

Flere saker fra Fri tanke

Human-Etisk Forbunds Humanistprisen 2019 tildeles den afghanske ateisten og eks-muslimen Josef Moradi. Han lever i dag i skjul for norske myndigheter, som vil sende ham tilbake til Afghanistan.
Fri tanke 14.11.2019
Maryam Namazie og Sarah Haider utfordrer en av de største tabuene i islam, nemlig det å forlate religionen. De er i Norge denne uken og fortjener å bli lyttet til, skriver Sylo Taraku.
Fri tanke 14.11.2019
Massakren på kvinner og barn i Nord-Mexico nylig har satt søkelyset på narkokartellenes økte herjinger i området. Men også på en særegen bit av mormonenes historie i området.
Fri tanke 13.11.2019
Åtte land har avskaffet blasfemilover siden 2015, mens andre land har gått motsatt vei. I dag presenteres Freedom of Thought Report 2019.
Fri tanke 13.11.2019
Hærverket i Danmark, Norge, Sverige og Finland i forbindelse med krystallnatten var trolig koordinert og ment som en maktdemonstrasjon, tror terrorforsker.
Fri tanke 12.11.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt