Kjøttbransjen
06.10.2025
Holdninger, trygg mat, kultur på gulvet. Ny lov utfordrer både ledelse og ansatte.
I 2021 ble alle virksomheter som håndterer kjøtt og næringsmidler i Norge, pålagt å ha en mattrygghetskultur.
Dette er altså noe alle må ha. Men
hva er mattrygghetskultur, egentlig?
Fire år senere oppleves lovkravet fortsatt som svevende, og spørsmålet om hvordan det kan måles og implementeres i hverdagen, står igjen.
Ikke bare å skrive i et skjema
I Drammen arrangerte KLF fagseminar, og her forsøkte fire aktører å gjøre kulturen konkret.
Grilstad, Fatland Sandefjord, Norsk Kylling og Orkla Foods Norge snakket om hva de har gjort for å oppfylle lovkravet.
- Å jobbe med mattrygghetskultur kan fort fremstå som en stor og lite definert oppgave, sier kvalitetsleder Tonje H. Nielsen i Fatland Sandefjord.
I lovverket beskrives mattrygghetskultur som holdninger, verdier og praksis som skal sikre trygg mat - og det understrekes at dette må komme både fra ledelsen og de ansatte.
Forskriftsendringen gjør kravene juridisk bindende: Bedriftene må dokumentere både god
Gå til medietDette er altså noe alle må ha. Men
hva er mattrygghetskultur, egentlig?
Fire år senere oppleves lovkravet fortsatt som svevende, og spørsmålet om hvordan det kan måles og implementeres i hverdagen, står igjen.
Ikke bare å skrive i et skjema
I Drammen arrangerte KLF fagseminar, og her forsøkte fire aktører å gjøre kulturen konkret.
Grilstad, Fatland Sandefjord, Norsk Kylling og Orkla Foods Norge snakket om hva de har gjort for å oppfylle lovkravet.
- Å jobbe med mattrygghetskultur kan fort fremstå som en stor og lite definert oppgave, sier kvalitetsleder Tonje H. Nielsen i Fatland Sandefjord.
I lovverket beskrives mattrygghetskultur som holdninger, verdier og praksis som skal sikre trygg mat - og det understrekes at dette må komme både fra ledelsen og de ansatte.
Forskriftsendringen gjør kravene juridisk bindende: Bedriftene må dokumentere både god


































































































