Kjøttbransjen
08.11.2018
Er CO2-bedøving av gris akseptabelt sett fra et dyrevelferdssynspunkt og tar kritikerne feil når de hevder at bedøvingsmetoden fører til lidelser for grisen i forbindelse med avliving på slakteriet?
Vi har bedt spesialveterinær Elisiv Tolo (bildet) svare på dette viktige spørsmålet i lys av at det tidligere i år ble lansert en underskriftskampanje mot CO2-bedøving av gris. I kampanjen hevdes det at bedøvingsmetoden fører til store lidelser for dyra. Nå i oktober passerte kampanjen 12 000 underskrifter.
INTERNASJONALT ANERKJENT
- Vi har et strengt offentlig regelverk for avliving og slakting her i landet, med detaljerte bestemmelser om metoder, utstyr, kompetanse, rutiner og dokumentasjon. Alle bedøvingsmetoder har fordeler og ulemper. I Norge brukes CO2 til bedøving av gris. Me
Gå til medietINTERNASJONALT ANERKJENT
- Vi har et strengt offentlig regelverk for avliving og slakting her i landet, med detaljerte bestemmelser om metoder, utstyr, kompetanse, rutiner og dokumentasjon. Alle bedøvingsmetoder har fordeler og ulemper. I Norge brukes CO2 til bedøving av gris. Me


































































































