Kjøttbransjen
14.08.2025
Her er pølsemakeren som har funnet en helt annen kundegruppe enn pølsemakere flest. Magne Østby står bak Vom og Hundemat i Trøgstad.
Det begynte med en kamerat og hunden hans.
- Bikkja var syk, og jeg hjalp den. Jeg lagde hundemat, og bikkja ble frisk. Dermed fortsatte jeg å lage hundemat, sier Østby.
Han ser godt hvordan håndverket er det samme når han lager kjøttprodukter til hund og kjøttprodukter til mennesker:
- Jeg er utdannet pølsemaker og tok svennebrevet hos Finn Hunstad. Så arbeidet jeg med krydder og tarm hos ABC i noen år før jeg begynte med hundemat.
Rått og naturlig
Hemmeligheten bak hunden som ble frisk, beskriver han som å sette sammen ulike proteinkilder til rå, naturlig mat. Vomhundematen leveres fryst, og den er ikke kokt. Det er en kjempestor forskjell, ifølge Østby.
-
Gå til mediet- Bikkja var syk, og jeg hjalp den. Jeg lagde hundemat, og bikkja ble frisk. Dermed fortsatte jeg å lage hundemat, sier Østby.
Han ser godt hvordan håndverket er det samme når han lager kjøttprodukter til hund og kjøttprodukter til mennesker:
- Jeg er utdannet pølsemaker og tok svennebrevet hos Finn Hunstad. Så arbeidet jeg med krydder og tarm hos ABC i noen år før jeg begynte med hundemat.
Rått og naturlig
Hemmeligheten bak hunden som ble frisk, beskriver han som å sette sammen ulike proteinkilder til rå, naturlig mat. Vomhundematen leveres fryst, og den er ikke kokt. Det er en kjempestor forskjell, ifølge Østby.
-


































































































