AddToAny

- Isolasjon gir ekstrem hevntørst

- Isolasjon gir ekstrem hevntørst
Advokat Øystein Storrvik mener isolasjon i fengsel fører til et ekstremt hat mot samfunnet, og til at innsatte begår ny, alvorlig kriminalitet når de slipper ut.
Det var på KROMs (Norsk forening for kriminal reforms) debatt om isolasjon og fangebehandling på Litteraturhuset i Oslo nylig at Storrvik la frem sitt syn på isolasjon.

Advokaten, som representerte Anders Behring Breivik i hans sak mot Staten, har i en årrekke jobbet med klienter som er blitt holdt i isolasjon i fengsel.

- I alle årene jeg har holdt på med dette, har det slått meg at de unge guttene jeg har møtt i ekstreme isolasjonsregimer, kan bli veldig kriminelle når de kommer ut. Og det har slått til: Hvis man ser på noen av de mest spektakulære sakene, har gjerningen ofte blitt begått veldig raskt etter løslatelse, av menn som har sittet ekstremt mye isolert i soningstiden sin, sa Storrvik til forsamlingen.

Forsvarsadvokaten fortalte at i samtale med ham har isolerte fanger fremstått med en ekstrem hevntørst mot samfunnet.

- Flere har på tomannshånd sagt til meg at de har mistet begrepet om hva som er rett og galt. Da er det ikke så mye igjen. Dette er kanskje den verste skadevirkningen av overdreven bruk av isolasjon
Gå til mediet

Flere saker fra Advokatbladet

- Det fine ved å være tidlig ute med å sikre etterlevelse av åpenhetsloven er at gode systemer minsker risikoen for at bedriften eksponeres for foretaksstraff, sier partner Halvard Helle i Schjødt. Han har fem råd på veien.
Advokatbladet 20.01.2022
- Foreløpig har vi ikke fått noen tilbakemelding som gjør at det er noen umiddelbar utsikt til at vår aksjon kan avblåses, sier Advokatforeningens leder Jon Wessel-Aas.
Advokatbladet 19.01.2022
- Den handler ikke om taushet, men om åpenhet. Og den handler ikke om advokaten, men om klientens rett til fortrolig rådgivning, sa Merete Smith.
Advokatbladet 18.01.2022
Arbeidsrettsspesialist Eivind Arntsen har begynt i Varder advokater, et selskap som satser på både advokater og revisorer.
Advokatbladet 18.01.2022
- Jeg er ekstra stolt over å bli medeier i et firma som besluttet å tilby meg partnerskap da jeg satt høygravid hjemme og ventet mitt første barn, sier Linda Egeland i Haver.
Advokatbladet 17.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt