AddToAny

Ingen ferie for voldsutsatte

Når landet snart går i feriemodus og fellesferien tar til, øker faren for alvorlig vold i hjemmet. Igjen.
Da covid 19-pandemien herjet, ble volden innenfor de fire veggene i «hjemmets lune sfære» overlatt til ensomme voldsutsatte. Ingen vaksine ble forsket på eller funnet opp for å redde barn som er utrygge og mødre som gråter og blir slått av sinna menn.

Politifolk og politikere tar sommerferie og gleder seg til en velfortjent pause. Tingrettsdommere drar på hytta og justisministeren dyrker influencer-drømmen, mens andre lever i frykt.

Og med andre, snakker jeg om mennesker som mer enn noen fortjener en velfortjent pause. Det å leve i og med vold i hjemmet, er som å bo i et krigsherja område. Du vet ikke når en bombe går av, og du har ikke et sted å gjemme deg når det smeller

Du lever i frykt, fordi den som står deg nærmest er farligere enn alle mørke, tomme gater i verden. Det er kjæresten som slår når ingen andre ser, som snakker nedsettende og som kontrollerer deg, kroppen din, dine bevegelser og lommeboka di. Det er partneren som setter et par mørke øyne i deg, som får deg til å vite at alt får konsekvenser senere, hvis du ikke oppfører deg. Hva hadde du gjort galt? Melka var tom, så snart kommer straffen

Og når den lange fellesferien kommer, koster alt dette familiefellesskapet helse og liv.

190 mennesker er

Les mer

Flere saker fra Psykisk helse

Å bedre den psykiske helsen er et felles samfunnsansvar, men staten og politikerne har hovedansvaret.
Psykisk helse 25.03.2024
I psykisk helsehjelp finnes det to stoler i Norge. Den ene er kjent som kommunehelsetjenesten og den andre er spesialisthelsetjenesten. Noen er heldige og får i hvert fall én stol å sitte på.
Psykisk helse 25.03.2024
Skeivt, funksjonsnedsatt, ensomt, smertefullt, utstøtt, gammelt, fornedret - og det lyse i alt sammen. Det er stoffet til forfatter Bjørn Hatterud.
Psykisk helse 25.09.2023
Sivilombudet har bedt om endret praksis i alle fengsler. Medisinsk cannabis kommer inn under rett til privatliv.
Psykisk helse 22.09.2023
I 2020 våknet Oskar Hellesø-Knutsen av at nabohuset forsvant i leirmassene. Nå har 17-åringen forsket på samholdet i Gjerdrum etter katastrofen.
Psykisk helse 21.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt