AddToAny

Individuelle strømmålere - blodigler på studentøkonomien

Dagens regjering aksepterer at nettselskapene kan tappe studentene for penger, uten at studentene får noe ekstra for utgiftene.
(Red. anm: Vi presiserer at dette innlegget ble innsendt før regjeringsskiftet 14.okt 2021, og er da rettet mot Solberg-regjeringen.)

Se for deg at du bor på et lite soverom i et studentkollektiv. Plutselig kommer nettselskapet inn for å installere en strømmåler på det lille rommet ditt, for at du skal få vite hvor mye strøm laptopen din, lyset over sengen og panelovnen bruker. Det er sikkert fint å vite, men er det verdt over 3 000 kroner(!) i året? Ikke bare er det nesten 3 prosent av studiestøtten din rett ut vinduet, du må også betale for måleren og monteringen av den.

Studenter er i en unik livssituasjon, hvor vi i noen år arbeider hardt for å tilegne oss den kunnskapen samfunnet trenger, og utdanner oss til fremtiden. Økonomien er trang, og vi flytter ofte til nye og ukjente studiesteder i en kort midlertidig periode. I denne midlertidige perioden er vi avhengige av trygge, rimelige og gode steder å bo, noe studentboliger skal være.

Det er med stor bekymring jeg registrerer at vi har et lovverk som åpner for å presse opp husleien på studentboliger. Individuelle strømmålere i studentboliger ilegger studentene en merkostnad, som ikke gir studentene noe særlig av verdi. Nettselskapene som krever dette tar penger rett fra studentenes lommebok, og gjemmer seg bak en forskrift som ikke tar hensyn til studentenes bosituasjon.

Forskrift om kontroll av ne

Les mer

Flere saker fra Khrono

Frps Roy Steffensen stusser over regjeringspartienes snuoperasjon om bruken av studentmillionene. Det handler om prioriteringer, svarer statssekretæren.
Khrono 04.12.2021
- Min frykt er at Nord Universitet, eller Mord Universitet som noen kaller det, igjen vil forsøke legge ned Høgskolen i Nesna i løpet av de neste tre årene.
Khrono 04.12.2021
Hvorfor skal instituttforskerne måtte forholde seg til helt andre opphavsrettigheter enn sine kollegaer innenfor universitets- og høyskolesektoren?
Khrono 04.12.2021
I en kjeller ved Universitetet i Oslo ligger det 500 levninger fra over 50 land. Det meste er trolig hodeskaller. Nå diskuteres det hva som skal skje med dem. I et internt notat advares det mot sensasjonsjournalistikk.
Khrono 04.12.2021
I løpet av mine 13 år i min nåværende stilling har jeg undervist omtrent 4000 timer mer enn stillingsbeskrivelsen skulle tilsi, uten at jeg har noen forventning om å bli kompensert for dette.
Khrono 03.12.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt