AddToAny

IKKE SKREM barn med tinnitus

IKKE SKREM barn med tinnitus
Barn og unge under 16 år kvier seg for å fortelle at de har tinnitus. Det beste rådet når det oppdages, er å tenke positivt - ikke skremme barna.
Stein Thomassen, kunnskapsformidler og tinnitusforeleser, sier at både helsevesen og pårørende mangler kunnskap om hvordan barn med tinnitus bør håndteres.MANGE TEGN

- Det finnes ingen eksakte tall for hvor mange barn og unge opp til 16 år som har tinnitus i Norge i dag, men mange plages uten at foreldre og omgivelsene ellers vet om det. Og en av grunnene er at barn ofte ikke forteller om plagene de har. Tinnitus er to-tre ganger vanligere hos hørselshemmede barn enn normalhørende.

-Typiske tegn på at barn har tinnitus er søvnproblemer, de plages av eller unngår stille og støyende miljøer, de kan ha vanskeligheter med lytting og konsentrasjon på skolen, de kan være redd for å bli anklaget for ikke å følge med, og uro og angst. Man skal imidlertid vokte seg for å trekke forhastede konklusjoner, for slike tegn kan forårsakes av mange andre problemer og tilstander.IKKE SKREMSEL

Små barns beskrivelse av tinnitus er for eksempel sinte bier, pipende mus, rennende vann, noen som blåser i øret eller et tog langt borte. Eldre barns beskrivelser ligner mer på voksnes.

- Spesielt foreldre har et stort ansvar. Uheldigvis vet de sjelden hva tinnitus faktisk er og hvordan de bør møte barnets tinnitusbekymring. Det verste man kan gjøre er å henge seg opp i alle de negative sidene ved tinnitus. For det første er ikke tinnitus en sykdom, men et symptom. For det andre kan man med riktig oppføl
Gå til mediet

Flere saker fra Din Hørsel

Jeg er mor til Preben på snart to år, og hele hans liv har han vært alvorlig hørselshemmet. Dessverre har jeg opplevd mange merkelige ting, både fra vanlige personer og personer i helsevesenet.
Din Hørsel 21.10.2022
Jeg håper alle har lagt bak seg en fin sommer og nå nyter høsten med sine vakre farger. Jeg synes hver årstid har sin sjarm.
Din Hørsel 21.10.2022
I denne utgaven av Din Hørsel tar vi en tur innom operasjonsstua for å se hvilke kirurgiske inngrep som kan hjelpe hørselen, eller rett og slett redde den.
Din Hørsel 21.10.2022
Hvert år blir tusenvis av nordmenn operert i ørene. Å bevare eller redde hørselen er et av målene. Her er de vanligste inngrepene.
Din Hørsel 21.10.2022
Trommehinnen kan skape trøbbel i alle aldre, men ørebarn er mer utsatt for skader på grunn av arrvev fra tidligere infeksjoner.
Din Hørsel 21.10.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt