AddToAny

Ikke alle er opptatt av flere kandidater ved rektorvalg

Ikke alle er opptatt av flere kandidater ved rektorvalg
Flere kandidater ved rektorvalg er ikke spesielt viktig, mener Kristian Gundersen. Han får støtte av jussprofessor Hans Petter Graver.
Universitetet i Oslo er ett av tre universiteter der rektor og styreleder er samme person og fortsatt blir valgt, av studenter, administrativt ansatte og vitenskapelig ansatte. Ved de øvrige sju universitetene i Norge blir rektor ansatt og styrelederen er eksternt oppnevnt av Kunnskapsdepartementet.

Nylig falt en av de sterke valgt rektor-bastionene - Universitetet i Tromsø - da universitetsstyret med knappest mulig flertall vedtok at rektor skulle være ansatt og ikke valgt.

Kritikken mot valgt rektor handler ofte om at det ikke er mange nok kandidater som stiller til valg, slik at det er få å velge mellom.

Rektorvalg 2021

Ved Universitetet i Oslo, der det i utgangspunktet skal være rektorvalg neste vår, er det et såkalt mellomvalg. Sittende rektor, Svein Stølen, har allerede lansert seg selv som kandidat til en ny fireårig rektorperiode. Norske universitetsrektorer kan ikke sitte mer enn to perioder.

Enn så lenge har ingen meldt seg som offisielle motkandidater til Stølen - og det er heller ikke kjent hvem som stiller i team med Stølen, som per i dag både har en prorektor (som er formelt valgt), samt to viserektorer som er oppnevnt og plukket ut av rektor selv. Stølen har kun signalisert at han kan komme til å stokke om noe på laget.

Ikke nødvendig med motkandidater

Professor, og tidligere styremedlem ved Universitetet i Oslo, Kristian Gundersen, er sterk tilhenger av valgt rektor, men han er ikke opptatt av at det nødvendigvis trenger å væ

Les mer

Flere saker fra Khrono

Kravene til undervisningskompetanse for førsteamanuenser og professorer var vage og uklare. Nå sendes oppklaringer ut på høring.
Khrono 13.08.2020
Trakassering og reduserte jobbmuligheter er blant følgene for dem som varsler om mistanke om forskningsjuks. Mange lar være å si fra.
Khrono 13.08.2020
Onsdag valgte Universitetet i Bergen å avlyse alle fadderarrangement på kveldstid resten av fadderuken, men morgenfersk informasjon fra Vest politidistrikt tyder på at studentene fant andre måter å feste på enn gjennom de organiserte
Khrono 13.08.2020
Hvis vi ignorerer effekten av digitalisering i samfunnet vårt, kan det være at vi ikke får de positive resultatene av digital transformasjon som forkjemperne snakker så varmt om, skriver Abbas Strømmen-Bakhtiar.
Khrono 12.08.2020
Festglade studenter som tar festen til studenthybelen risikerer å bli kastet ut av boligen i Tromsø. Det opplyser administrerende direktør Hans Petter Kvaal i Studentsamskipnaden i Tromsø til avisa Nordlys.
Khrono 12.08.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt