AddToAny

- I enkelte saker må du sjekke hvilken advokat motparten har for å vurdere prosessrisiko

- Jeg er litt forundret over at de store kjøperne av advokattjenester ikke stiller mer spørsmål til hvilke timesatser som blir satt, sier advokat Ingrid Storvik,
Denne artikkelen er hentet fra Advokatbladets spalte Rett fra, der vi tar pulsen på advokathverdagen landet rundt.

Oslo og Vågå er to forskjellige verdener, konstaterer Ingrid Storvik. Hun kom tilbake til hjembygda for fem år siden, etter femten år i hovedstaden.

- Jeg trivdes fryktelig godt i Arntzen de Besche. Men her blir det gjerne litt mer mangfold både i saker og klienter, sier hun.

Små forhold

Storvik har kommet tilbake til en hjemplass der folketallet går feil vei. Likevel skjer det mye positivt.

- Det er artig for oss som advokater. At folk kommer hit og satser, skaper også oppdrag for oss. Det er en positiv innstilling hos mange, selv om du kanskje på papiret kan få inntrykk av noe annet. Det skjer mye positivt i hele Ottadalen, sier Ingrid Storvik.

- Hva er den største utfordringen ved å jobbe som advokat i Vågå?

- At det er små forhold. Det er sjelden et stort problem, men jeg har merket at det er vanskeligere å distansere seg. Det er lettere for at du kommer borti folk eller saker som du har en eller annen relasjon til, så du må være oppmerksom på konflikter.

- Og selvsagt at det er et noe mer begrenset bedriftsmarked. Den store næringen er landbruket, og det er mye næringsaktivitet, men du kan ikke velge å jobbe bare som forretningsadvokat her. Du må i større grad tilpasse deg klientmassen. Samtidig er dette noen av årsakene til at jeg hadde lyst til å flytte: Mens arbeidet i et stort oslofirma naturligvis innebærer at du må jobbe på et veldig smalt saksfelt, er det både nødvendig og mulig å jobbe

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Ved Universitetet i Oslo kan jusstudenter nå velge mellom syv ulike fagretninger de kan fordype seg innenfor, og få det trykket på vitnemålet. - Hele masterprogrammet vårt er i en utviklingsprosess, forteller studiedekan Marianne Jenum Hotvedt.
Advokatbladet 22.03.2023
- Hovedregelen i Norge i dag er at domfelte ved innsettelse plasseres direkte i fengsler med høyt sikkerhetsnivå, der man tilbringer store deler av døgnet innelåst på egen celle.
Advokatbladet 22.03.2023
Et stort flertall av befolkningen mener at voldtekt bør straffes strengere, ifølge ny forskning fra Oslo Met. Men generelt mener halvparten av oss at straffenivået i Norge er akkurat passe.
Advokatbladet 22.03.2023
Grenseoppgangen mellom advokatens egeninteresse og klientens interesse kan være høyst uklar, for eksempel i gjennomskjæringssituasjoner, hvor klientens hensikter kan vise seg avgjørende, skriver advokat Kåre I. Moljord.
Advokatbladet 21.03.2023
Også presidenten i Juristforbundet kritiserer Mehl etter at hun i et intervju tok et oppgjør med kritikken mot politiet.
Advokatbladet 21.03.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt