AddToAny

I en følelsesmessig berg- og dalbane

I en følelsesmessig berg- og dalbane
Psykisk helse. Jeg har som regel alltid hatt en psyke som har pushet meg igjennom både stressende dager, verv og oppgaver,
skriver André Almås Christiansen (30) i dette innlegget hvor han forteller hvordan det gikk da han ikke klarte å pushe seg selv lenger. Han sank.

Jeg har som regel alltid hatt en psyke som har pushet meg igjennom både stressende dager, verv og oppgaver, men ikke minst fysiske plager som jeg har hatt mye av.

En frisk og sterk psyke kan få et menneske til å tåle avsindig mye. Og jeg levde i troen på at jeg alltid kunne overstyre fysiske plager med mental styrke. Igjennom studier, verv og idrett var kom igjen, skjerp deg. Det er bare smerte noe jeg ofte fortalte meg selv. Og jeg skjerpa meg, beit tenna sammen og gjorde jobben min. Enten det var på NSO -kontoret eller på sentral midtbane.

En psyke som er sterk kan tåle mye, en psyke som er knekt i større eller mindre grad setter grensene for hva en tåler et helt annet sted. Det har jeg forholdt meg til som en teoretisk diskusjon, noe jeg kunne observere utenfor meg selv. Jeg lyttet og støtte flere venner som delte om sine utfordringer, men vet ikke om jeg helt forsto hvordan psyken kunne gi slike vansker som ble beskrevet.

Men i fjor, etter flere livskriser som psykologen min i senere tid har kalt det. Hvor jeg kjøpte min første leilighet, byttet jobb og presset meg selv hardt for å levere, min kjære mormor døde og sykdommen jeg sliter med (morbus chrons, en kronisk tarmbetennelse) herja verre enn noensinne og gjorde en tynn mann til en mann utenfor kategori på BMI -skalaen, så hadde også psyken fått nok. Fysikken røyk, det var jeg for så vidt vant til, men at den mentale styrken jeg alltid hadde følt at jeg hadde også røyk, det var noe

Les mer

Flere saker fra Khrono

Hvor lett skal vi gjøre det for KI-generasjonen, spør student. Har vi ikke universiteter for å oppdra individer som kan undersøke, skrive og tenke selv, istedenfor å leke gjetteleken med informasjon fra ChatGPT?
Khrono 28.09.2023
Regjeringen vil ha mindre detaljstyring. Prosessen startet i sommer, og fortsetter nå.
Khrono 28.09.2023
Over en tredel av studentene ved fagskolene har ikke opplevd at representanter fra arbeidslivet har bidratt i utdanninga hittil i studiet, viser Studiebarometeret for fagskolestudenter.
Khrono 28.09.2023
Han framsto som en usedvanlig dyktig søker da han søkte jobb hos Universitet i Bergen. Nå vil universitetet be redelighetsutvalget se på covid-19-artiklene han publiserte mens han var ansatt.
Khrono 28.09.2023
Leder av sykepleieforbundets studentorganisasjon mener universitets- og høgskoleloven i for liten grad ivaretar studenter og deres rettigheter.
Khrono 27.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt