Kjøttbransjen
13.12.2018
Opplysninger om næringsinnhold i matvarer er viktig for næringsmiddelvirksomheter, tilsynsmyndigheter og ikke minst forbrukerne. Mattilsynet arbeider for at forbrukerne skal ha tilgjengelig og korrekt informasjon om hva maten de kjøper inneholder av næringsstoffer.
Mattilsynet utfører jevnlig næringsstoffanalyser i de vanligste matvarene som er på det norske markedet. Dette gjør vi for å ha næringsstoffverdier i matvarer til Matvaretabellen, som datagrunnlag i de offisielle kostholdsundersøkelsene og for å følge utviklingen i næringsinnholdet i de vanligste matvarene vi spiser. Vi bruker også analyseresultatene for å kontrollere at det er oppgitt riktig informasjon om næringsstoffer i næringsdeklarasjonen.
HVA BRUKES MATVARETABELLEN TIL?
Næringsstoffverdiene i Matvaretabellen.no brukes til å beregne inntaket av ulike næringsstoffer for enkeltpersoner og grupper av befolkningen. Tabellen er derfor et viktig oppslagsverk og redskap i matforvaltning og ernæringspolitikk, i undervisning og opplysningsarbeid og for helsepersonell og forskere. Tabellen brukes også av matvareindustrien som grunnlag for næringsdeklarasjoner og ved matvareproduksjon.
VARIASJON I NÆRINGSINNHOLD OG USIKKERHET I ANALYSERESULTAT
Det kan være store variasjoner av de samme næringsstoffene innenfor det samme produktet. Faktorer her er blant annet hvor de er dyrket og hvor lenge de har vært lagret. Slike variasjoner vil også kunne fremkomme i
Gå til medietHVA BRUKES MATVARETABELLEN TIL?
Næringsstoffverdiene i Matvaretabellen.no brukes til å beregne inntaket av ulike næringsstoffer for enkeltpersoner og grupper av befolkningen. Tabellen er derfor et viktig oppslagsverk og redskap i matforvaltning og ernæringspolitikk, i undervisning og opplysningsarbeid og for helsepersonell og forskere. Tabellen brukes også av matvareindustrien som grunnlag for næringsdeklarasjoner og ved matvareproduksjon.
VARIASJON I NÆRINGSINNHOLD OG USIKKERHET I ANALYSERESULTAT
Det kan være store variasjoner av de samme næringsstoffene innenfor det samme produktet. Faktorer her er blant annet hvor de er dyrket og hvor lenge de har vært lagret. Slike variasjoner vil også kunne fremkomme i


































































































