Prangerød har imidlertid forståelse for at flere kan oppleve prisnivået som høyt.
For det var stive matpriser da Kontekst gjestet festivalen forrige uke. Eksempelvis: Fire dumplings til 145 kroner, eller tørt burgerbrød med et par skiver sopp og antydningen til saus til 185 kroner.
Men hva er det egentlig som avgjør prisnivået på mat under festivaler? Hvordan er fordelingen mellom leverandører og arrangørene på noen av landets større populærmusikkfestivaler?
Leverandørene bestemmer, nesten
Daglig leder Frank Nes i Bergenfest forteller om en modell der leverandører leier seg en plass på festivalområdet. Leien inkluderer strøm, telt, bord og betalingsterminaler. I tillegg betaler mattilbyderne en mindre prosentandel av omsetningen til festivalene.
Denne modellen er for øvrig den samme som både Pstereo og Øyafestivalen har.
- Leverandørene har ansvaret for matsalget selv, sier Nes.
Dette ansvaret kommer imidlertid ikke uten krav fra festivalen.
- Maten skal være håndholdt, altså at den skal kunne spises uten kniv og gaffel. Alt materiell, som innpakningspapir og fat osv. skal være biologisk nedbrytbart. Og prisene skal være greie. Det skal være mulig for alle å få seg minst ett måltid i løpet av festivaldagen. Erfarin