AddToAny

Hva bestemmer prisene på festivalmaten?

Festivalmat er ofte dyrt, men gir forsvinnende lite til arrangør. - Vi kunne tjent veldig mye mer på å selge bakt potet og kokt pølse, sier Pstereo-festivalsjefen.
- Det er få andre som har den samme helhetlige tanken rundt matservering, påstår pressetalsperson Jonas Prangerød i Øyafestivalen, når Kontekst ber ham kommentere prisnivået på maten som ble servert i Tøyenparken.

Prangerød har imidlertid forståelse for at flere kan oppleve prisnivået som høyt.

For det var stive matpriser da Kontekst gjestet festivalen forrige uke. Eksempelvis: Fire dumplings til 145 kroner, eller tørt burgerbrød med et par skiver sopp og antydningen til saus til 185 kroner.

Men hva er det egentlig som avgjør prisnivået på mat under festivaler? Hvordan er fordelingen mellom leverandører og arrangørene på noen av landets større populærmusikkfestivaler?

Leverandørene bestemmer, nesten

Daglig leder Frank Nes i Bergenfest forteller om en modell der leverandører leier seg en plass på festivalområdet. Leien inkluderer strøm, telt, bord og betalingsterminaler. I tillegg betaler mattilbyderne en mindre prosentandel av omsetningen til festivalene.

Denne modellen er for øvrig den samme som både Pstereo og Øyafestivalen har.

- Leverandørene har ansvaret for matsalget selv, sier Nes.

Dette ansvaret kommer imidlertid ikke uten krav fra festivalen.

- Maten skal være håndholdt, altså at den skal kunne spises uten kniv og gaffel. Alt materiell, som innpakningspapir og fat osv. skal være biologisk nedbrytbart. Og prisene skal være greie. Det skal være mulig for alle å få seg minst ett måltid i løpet av festivaldagen. Erfarin

Les mer

Flere saker fra Kontekst

Pianolærer Ragnhild Eline Hoen fant ikke læremateriell som passet, og lagde en bok selv.
Kontekst 27.09.2023
For første gang har en tenor vunnet Den norske solistpris.
Kontekst 27.09.2023
Ny Norsk Standard for konsertlokaler er endelig klar etter flere høringsrunder. Med dette er den gamle fra 2014 helt erstattet.
Kontekst 25.09.2023
Trenger du en sparringspartner? published | author Redaksjonen Norsk Tonekunstnersamfund lanserer en mentorordning hvor utøvere innen det klassiske feltet kan ønske seg en mentor blant foreningens medlemmer.
Kontekst 25.09.2023
Tradisjonshåndverkere jubler forsiktig over det regjeringen kaller «et historisk løft». Men blir det utdannet mange nok med kompetansen til å gjennomføre?
Kontekst 25.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt