AddToAny

Historiefortelleren

Seks år brukte Jan Ove Ekeberg på å skrive sin første skjønnlitterære roman. Men da løsnet det. Siden har de kommet på løpende bånd.
- Jeg trodde jo at dette skulle jeg fikse greit, men jeg oppdaget fort at det er en helt annen bransje å skrive skjønnlitterært enn å skrive dokumentarisk, forteller Jan Ove Ekeberg, som av mange gjerne blir assosiert med TV2.
Etter hvert har han klart å bli like mye assosiert med historiske romaner.
- Research kan jeg, og så handler det om å lete fram tonen man har inni seg. Og jeg har lært av mange, både forfatterkollegaer og skrivelærere, sier han.

Tok sin tid
Året var 2016 og Ekeberg hadde rukket å bli 62 år. Han var programleder for økonominyhetene på TV2 og hadde en hektisk jobb som han trivdes veldig godt i. Ekeberg hadde da vært 25 år i kanalen, han hadde vært med på å bygge den opp, hadde hatt rundt 10 000 sendinger på programmet «Økonominyhetene» og samtidig rukket å skrive en rekke biografier om kjente folk og den historiske trilogien «I sverdets tid». Skulle han satse hundre prosent på en forfatterkarriere, så var tiden veldig moden for det, konkluderte han. Det endte med sluttpakke og lykkeønskninger fra kolleger i TV2. Han har ikke angret. Men Ekeberg innrømmer at det buttet en del til å begynne med. Det skjønnlitterære landskapet var helt nytt for han da han startet.
- Den siste biografien jeg skrev var om Ynge Hågensen, «Gjør din plikt, krev din rett, kom i 2004. Så begynte jeg å lete etter stoff til en skjønnlitterær bok, og det skulle være en historisk roman, for jeg er veldig interessert i histor
Gå til mediet

Flere saker fra Bok og bibliotek

Arbeidet med en leselyststrategi er rett rundt hjørnet. Det lovet kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen da hun deltok på Kick-off om leselyst under Arendalsuka.
Bok og bibliotek 23.08.2022
Hva ligger egentlig i biblioteksjefens redaktøransvar? Flere biblioteksjefer etterlyser klarere retningslinjer.
Bok og bibliotek 30.06.2022
Arne Olav Hageberg tek over som redaktør, og gler seg som ein unge til å starte.
Bok og bibliotek 01.06.2022
Biblioteket i Arendal held stengt medan Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) held eit arrangement på torget utanfor. - Ei hengemyr, kallar biblioteksjefen situasjonen.
Bok og bibliotek 04.05.2022
- Kan bli ein avgjerande periode for biblioteka, seier Vidar Lund i det han tek fatt på ein ny periode som leiar for Norsk Bibliotekforening.
Bok og bibliotek 28.03.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt