AddToAny

Han er største bondeeier i det nye Otta-slakteriet

Med sine 100 aksjer, er han største eier i det nye slakteriet på Otta, om vi ser bort fra hovedaksjonær Jæder. Melkebonde Kristian Bredeveien fra Sør-Fron har hele tiden vært overbevist om at slakterprosjektet ville bli gjennomført.
- Jeg kjenner daglig leder i Gudbrandsdalen Slakteri, Terje Wester, godt fra min tid som dyrebilsjåfør ved Fatland Oslo og med denne mannen i front, er premissene lagt. Wester får ting til å skje! Han har en ekstrem gjennomføringsevne og ikke minst vilje og ønske om å framstå samlende. En perfekt person for å lede og håndtere et stort prosjekt som dette, fastslår Kristian Bredeveien.
Overtok gården i 2009
Melkebonden fra Sør-Fron har hele tiden snakket varmt om et nytt slakteri etter at Nortura la ned anlegget for noen år siden. Han deltok for øvrig på det aller siste møtet på Nortura-slakteriet etter at nedleggelsen var besluttet og offentliggjort. Virksomhet til Bredeveien dreier seg om melkeproduksjon og salg av oksekalver til Fatland Oslo. Bredeveien overtok familiegården i 2009 og i dag driver han sin virksomhet med 26 årskyr, noe som gir rundt 30 kalvinger pr. år.

Polarisering
- Hvor viktig er det at det første spadetaket er tatt og at nytt slakteri står ferdig om et år?
- Ekstremt viktig! Det bidrar til ny optimisme i hele Gudbrandsdalen. Men dessverre tror jeg ikke alle skjønner hvor stort dett
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

Roar Stang Kjøtt stakk av med topprisen.
Kjøttbransjen 30.01.2025
Når Geir Pollestad spiser på restaurant, vil han vite om biffen er norsk eller ikke. Nå går ministeren inn for merkeordning for norsk mat.
Kjøttbransjen 30.01.2025
Umiddelbare tiltak ble iverksatt da det i januar ble påvist munn- og klovsyke i Tyskland.
Kjøttbransjen 30.01.2025
Å finne norske pølsemakere og kjøttskjærere? Det er større sjanse for å vinne i Lotto, mener Bjarne Lavik.
Kjøttbransjen 30.01.2025
Hit kommer ikke de store mattrendene så fort. Kundene i den døgnåpne Jokerbutikken foretrekker kjøttdeig og pølser.
Kjøttbransjen 30.01.2025

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt