AddToAny

Høyre-skepsis til Høyre-forslag om gratis læremidler

Høyre-skepsis til Høyre-forslag om gratis læremidler
Gratis læremidler. Venstre, SV og Frp er positivt avventende til Høyres mål om å gjøre forelesninger, forskning og pensum fritt tilgjengelig på nett. Høyres egen Marianne Synnes er skeptisk.
På Høyre-landsmøtet for vel en uke siden vedtok de et mål om å gjøre all undervisning på offentlige institusjoner digitalt tilgjengelig innen 2025. På et av punktene heter det også at man skal:

«...stimulere universiteter og høyskoler til å legge læringsmateriell fritt tilgjengelig på nett».

- Dette er vår tids bibliotekstankegang, sier Høyres Peter Frølich. Han sitter i Justiskomiteen på Stortinget og sto bak forslaget til resolusjonen.

Les hele resolusjonen her.

Alt tilgjengelig innen 2025

- Visjonen er at all kunnskap skal gjøres digitalt tilgjengelig for alle innen 2025. Det innebærer å legge ut forelesninger, forskningsmateriell og læremidler for alle som ønsker å følge det. Det skal ikke bare være tilgjengelig for studenter som er innrullert, sier Frølich til Khrono.

Han mener likevel ikke at forelesere eller forskere skal henvende seg til et annet publikum, men at det handler om hvem som finansierer gildet:

Visjonen er at all kunnskap skal gjøres digitalt tilgjengelig for alle innen 2025. Peter Frølich Stortingsrep. (H)

- Vi andre betaler milliarder for forskning og utdanning og har rett til å ta del i denne kunnskapsproduksjonen, mener Frølich.

Trenger ikke koste

- Teknologien vi nå har tilgjengelig gjør dette mulig, det er en trend som har spredt seg fra USA, og vi må henge med for å bringe kunnskapen ut til folk, fortsetter Frølich.

Han er klar over at de høyere utdanningsinstitusjonene er selvstendige og autonome, og at det nok må penger til også, for å få dette til.

- Men jeg vil ikke akseptere at det skal koste så mye. Der det er vilje får man det til, og Høgskolen i Mold

Les mer

Flere saker fra Khrono

SVs utdanningspolitiske talsperson er sterkt imot å innføre skolepenger for utenlandske studenter. Men han mener regjeringen må «rydde opp» selv.
Khrono 30.09.2022
Øyvind Eikrem ber NTNU-styret sette i gang en gransking av saken mot ham, samtidig som han vurderer søksmål mot universitetet etter at NTNUs advokater gikk inn på e-postkontoen hans.
Khrono 30.09.2022
Akademisk utdanning har fortrengt industriens og distriktenes behov for høyere yrkesfaglig utdanning, skriver Henning Skau.
Khrono 30.09.2022
I filmen Storm dør et barn i den innledende delen. Resten av den handler om å finne ut hva som skjedde, og hvordan de involverte skal forholde seg til hverandre.
Khrono 30.09.2022
Regjeringen vil foreslå skolepenger for utenlandsstudenter i statsbudsjettet, ifølge NRK. Norsk studentorganisasjon er sjokkert over det de mener er et eventuelt løftebrudd fra regjeringen.
Khrono 30.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt