AddToAny

Godtar boten på 14 millioner

Adm. dir Trond Teigene i Sparebanken Sogn og Fjordane sier banken har jobbet målrettet for å lukke avvik avdekket i Finanstilsynets hvitvaskingsrapport. De godtar boten på 14 millioner kroner.
JØRN-ARNE TOMASGARD

Ifølge både Teigene og hovedtillitsvalgt Camilla Chruickshank Holvik har de ansatte stått på ekstra for å oppdatere bankens regelverk slik at det tilfredsstiller kravene fra Finanstilsynet i henhold til hvitvasking og terrorfinansiering.

- Det har vært en krevende periode der veldig mange ansatte har stått på ekstra for etterleving og kontroll av risikoen for hvitvasking og terrorfinansiering. Det er nå ansatt flere ressurser på området, og vi har gjennomført et omfattende opplæringsprogram for alle ansatte. Det er også utarbeidet nye rutiner som er implementert, skriver hovedtillitsvalgt Holvik i en e-post. Hun er nyvalgt i rollen.

- Jeg kommer fra rollen som kunderådgiver på privatmarked, og kan bekrefte at de ute i linjen har hatt et omfattende fokus på dette arbeidet siden rapporten fra Finanstilsynet kom i mars 2020.

NY HOVEDTILLITSVALGT: Camilla Chruickshank Holvik er ny hovedtillitsvalgt i Sparebanken Sogn og Fjordane. Hun sier det har vært en krevende periode og at ansatte har stått på for å rette opp i forholdene som førte til at Finanstilsynet ga banken en bot på 14 millioner kroner. (PRESSEFOTO: SPAREBANKEN SOGN OG FJORDANE.)

Hun sier de ansatte elles stiller seg bak uttalelsene bankledelsen kommer med i denne saken.

STARTET OPPLÆRINGSPROGRAM

Banksjef Trond Teigene sier de har gjort en rekke tiltak.

- For det første har banken tatt kritikken fra myndighetene på høyeste alvor. Vi har gjennomført et omfattende opplæringsprogram for styret, ledelse og alle ansatte, og vi har styrket bemanningen på området. Det er gjennomført nye risikovurderinger, og vi har innarbeidet dette i risikoklassifisering og transaksjonsovervåkning. Vi har revidert alle eksisterende rutiner og utarbeidet nye rutiner som er implementert.

- Hva tenker du dette har å si for omdømmet til banken?

- Arbeidet med å bekjempe hvitvasking og terrorfinans

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Tryg kutter opptil 270 stillinger når selskapets to bedriftsavdelinger skal slås sammen. Det meste av kuttene tas i Danmark. - Folk er litt i sjokk over denne nyheten, sier hovedtillitsvalgt Mette Osvold.
Finansfokus 27.09.2023
Å forholde seg til Finanstilsynet er ikke noen dans på roser dersom du vil ha konsesjon. Det erfarer Camilla Wollan, som har hjulpet flere fintech-startups med å navigere regeljungelen.
Finansfokus 27.09.2023
- Norske bankledere med Kjerstin Braathen i DNB i spissen skryter av store renteinntekter og svært gode marginer. Det er umusikalsk når mange låntakere, og spesielt unge, sliter med å få endene til å møtes.
Finansfokus 25.09.2023
Andelen boligeiere som bekymrer seg for skader fra ekstremvær er doblet fra i fjor viser en ny undersøkelse fra forsikringsselskapet Fremtind.
Finansfokus 20.09.2023
Vet du hvilke krav og forventninger som stilles til din jobb? Eller er du nysgjerrig på hva du må kunne for å ta et steg på karrierestigen? Vi gir deg oversikten i vår kompetanseveiviser.
Finansfokus 19.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt