AddToAny

Gikk fra kaffe til salami

Gikk fra kaffe til salami
TRONDHEIM I hans forrige jobb i Bergen handlet det om råkaffe og foredling av denne til utsøkte kaffeprodukter. Nå dreier det seg om å utnytte kjøttråvarer til verdifulle sluttprodukter - i første rekke spekemat. Og Bergen er byttet ut med Trondheim. Jørgen Wiig er den nye konsernsjefen i Grilstad.
1. oktober var han på plass i sin nye jobb på Ranheim litt nord for den trønderske hovedstaden. Hvorvidt denne «overgangen» blir et stort sprang for siviløkonomen, er litt for tidlig å fastslå. Til det er lederjobben i Grilstad for ny. At det blir litt mindre vått i Trondheim, sammenlignet med Bergen, er det neppe tvil om. Men Wiig får etter all sannsynlighet liten tid til å studere vær og vind i Trondheim. Utfordringen ved å lede landets nest største private kjøttkonsern, er opplagt ikke forenlig med fokus på klimatiske forhold.

SOLID CV
Grilstads nye konsernsjef har i hele sin yrkeskarriere jobbet i dagligvareindustrien. «Høydepunkter» fra hans rikholdige CV er sju år i SCA Mölnlycke i Norge og Sverige, lederstilling i Jordan AS, deretter 16 år i ulike stillinger i Rieber & Søn. ASA i Bergen. Bl.a. som leder av Toro, leder av Rieber & Søn's norske virksomheter og Foodservice i hele Rieber-konsernet.

- Du har vært i Friele-systemet de siste seks årene. Hvorfor valgte du topplederjobb i Grilstad?

- Konsernsjefjobben i Grilstad er en spennende mulighet i et kjent merkevareselskap. Grilstad har tatt store steg de siste årene både når det gjelder merkevarebygging, profilering, men ikke minst økonomisk utvikling. Det faktum at Grilstad-konsernet har engasjerte eiere som på alle nivå tenker langsiktig, veide også tungt. I sum var dette viktige faktorer for meg i valget av Grilstad som ny arbeidsgiver. Samtidig fristet det selvsagt å gå inn i en ny, men samtidig for meg kjent br
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

Produsenter må nå ha kontroll på både tilsetningene og restmengden i ferdige produkter, også fra naturlige kilder i råvarer og prosesser.
Kjøttbransjen 06.10.2025
Frank Orheim og Jan-Arne Fjørstad har vært gjennom store endringer i kjøttindustrien.
Kjøttbransjen 06.10.2025
Gaselle-bedriften Hafjell Slakteri satser på verdens dyreste kjøtt.
Kjøttbransjen 06.10.2025
Kampen om dyrene preger hele sesongen. Alle slakteriene vil skaffe seg nok lam.
Kjøttbransjen 06.10.2025
Hvordan kan Norge styrke matsikkerheten i en stadig mer urolig verden?
Kjøttbransjen 06.10.2025

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt