Kjøttbransjen
08.11.2018
TRONDHEIM I hans forrige jobb i Bergen handlet det om råkaffe og foredling av denne til utsøkte kaffeprodukter. Nå dreier det seg om å utnytte kjøttråvarer til verdifulle sluttprodukter - i første rekke spekemat. Og Bergen er byttet ut med Trondheim. Jørgen Wiig er den nye konsernsjefen i Grilstad.
1. oktober var han på plass i sin nye jobb på Ranheim litt nord for den trønderske hovedstaden. Hvorvidt denne «overgangen» blir et stort sprang for siviløkonomen, er litt for tidlig å fastslå. Til det er lederjobben i Grilstad for ny. At det blir litt mindre vått i Trondheim, sammenlignet med Bergen, er det neppe tvil om. Men Wiig får etter all sannsynlighet liten tid til å studere vær og vind i Trondheim. Utfordringen ved å lede landets nest største private kjøttkonsern, er opplagt ikke forenlig med fokus på klimatiske forhold.
SOLID CV
Grilstads nye konsernsjef har i hele sin yrkeskarriere jobbet i dagligvareindustrien. «Høydepunkter» fra hans rikholdige CV er sju år i SCA Mölnlycke i Norge og Sverige, lederstilling i Jordan AS, deretter 16 år i ulike stillinger i Rieber & Søn. ASA i Bergen. Bl.a. som leder av Toro, leder av Rieber & Søn's norske virksomheter og Foodservice i hele Rieber-konsernet.
- Du har vært i Friele-systemet de siste seks årene. Hvorfor valgte du topplederjobb i Grilstad?
- Konsernsjefjobben i Grilstad er en spennende mulighet i et kjent merkevareselskap. Grilstad har tatt store steg de siste årene både når det gjelder merkevarebygging, profilering, men ikke minst økonomisk utvikling. Det faktum at Grilstad-konsernet har engasjerte eiere som på alle nivå tenker langsiktig, veide også tungt. I sum var dette viktige faktorer for meg i valget av Grilstad som ny arbeidsgiver. Samtidig fristet det selvsagt å gå inn i en ny, men samtidig for meg kjent br
Gå til medietSOLID CV
Grilstads nye konsernsjef har i hele sin yrkeskarriere jobbet i dagligvareindustrien. «Høydepunkter» fra hans rikholdige CV er sju år i SCA Mölnlycke i Norge og Sverige, lederstilling i Jordan AS, deretter 16 år i ulike stillinger i Rieber & Søn. ASA i Bergen. Bl.a. som leder av Toro, leder av Rieber & Søn's norske virksomheter og Foodservice i hele Rieber-konsernet.
- Du har vært i Friele-systemet de siste seks årene. Hvorfor valgte du topplederjobb i Grilstad?
- Konsernsjefjobben i Grilstad er en spennende mulighet i et kjent merkevareselskap. Grilstad har tatt store steg de siste årene både når det gjelder merkevarebygging, profilering, men ikke minst økonomisk utvikling. Det faktum at Grilstad-konsernet har engasjerte eiere som på alle nivå tenker langsiktig, veide også tungt. I sum var dette viktige faktorer for meg i valget av Grilstad som ny arbeidsgiver. Samtidig fristet det selvsagt å gå inn i en ny, men samtidig for meg kjent br


































































































