Kjøttbransjen
13.12.2018
Mye tyder på at norske forbrukere i stadig større utstrekning lar kjøttindustrien ta seg av krydring og salting av juleribba. Omsetningstall fra Flesland Markedsinformasjoner viser at den tradisjonelle julematen opplever en svak nedadgående trend.
Mens det her i landet i 2014 ble omsatt til sammen 5264 tonn marinert svinekjøtt, som bl.a. omfatter ribbe, var dette volumet økt til 5834 tonn i fjor. Tilsvarende utvikling for vanlig fersk ribbe var 3334 tonn i 2014 og 2502 tonn i fjor. Med andre ord en markant tilbakegang. Fryst ribbe har i samme periode hatt en økning i salgsvolumet på rundt 200 tonn fra 4670 tonn for fire år siden til 4821 tonn i fjor. Totalt for hele ribbesegmentet ga dette en tonnasje i fjor på vel 13 100 tonn, en liten tilbakegang sammenlignet med 2014.
15 PROSENT
- Det er vanskelig å peke på konkrete årsaker her, og vi må ta høyde for at ribbe beny
Gå til mediet15 PROSENT
- Det er vanskelig å peke på konkrete årsaker her, og vi må ta høyde for at ribbe beny