AddToAny

Flere kutter i administrasjon

Flere kutter i administrasjon
Kutt. 30 administrative årsverk ved Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) skal bort i løpet av en toårs-periode. HSN er bare en av mange som saumfarer administrasjonen for kutt om dagen. Flere er i gang og flere vil komme til.
En foreløpig opptelling av anslag, forslag og antydninger til kutt av årsverk i kunnskapssektoren viser så langt at rundt 400 årsverk, særlig på administrativ og teknisk side, kan komme til å forsvinne de nærmeste årene. Men dette er barebegynnelsen.

30 iSørøst

Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN)ligger langt bedre an enn Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) når det gjelder antallet administrativt ansatte i forhold til faglige, men skal likevel kutte 30 administrativeårsverk.

Tall som konsulentselskapet Rambøll presenterer i en rapport laget på oppdrag fra HiOA-ledelsen, viser at HiOA har 1,79 faglige per administrativt årsverk, mens tilsvarende på HSN er2,23.

Snittet for de sju universitetene og høgskolene som HiOA har valgt å sammenligne seg med er 2,31 faglige årsverk per administrative. Konklusjonen er at HiOA er overadministrert sammenlignet med de andre på lista og måkutte 158 administrative stillinger for å komme pågjennomsnittet av de sju. Og dette er snittet før de sju har foretatt sinekutt.

HSN -styret vil hakuttforslag

På styremøtet i desember fikk rektor Petter Aasen ved Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN)i oppdrag å legge fram en tiltaksplan for å redusere de administrative kostnadene, samt en plan for å kutte 30 administrativeårsverk.

Personal- og organisasjonsdirektør Elisabeth E. Borhaug ved HSN opplyser at arbeidet er i gang og at målet er å ha en beskrivelse av arbeidsprosessen for prosjektet, som legges fram som en orienteringssaktil styremøtet imars.

Uliktomoppsigelser

Borhaug sier at ingen skal sies opp på HSN og at alt skal tas ved naturlig avgang og omdisponeringerinternt.

- Jeg understreker at ingen skal sies opp,og at prosjektet har et større fokus på å utvikle en effektiv administrasjon, sierhun.

Ved HiOA er det derimot ikke avklart om det vil blioppsigelser.

- Det er for tidlig å svare på om det blir oppsigelser. Jeg kommer ikke til å mene noe om det før vi har startet dialogen med de tillitsvalgte, safungerende direktør for organisasjon og virksomhetsstyring ved HiOA, Tore Hansen, på et møte i arbeidsmiljøutvalget på høgskolen sisttorsdag.

De tillitsvalgte ved HiOA er innkalt til et møte for å diskutere oppfølgingen av Rambøll-rapporten 3.mars.

Utenkonsulenter

Elisabeth E. Borhaug (bildet under) ved HS

Les mer

Flere saker fra Khrono

Det er behov for meir kunnskap, meiner kulturministeren. Ho vil likevel ikkje forlange at Norsk Tipping deler data med forskarar.
Khrono 20.01.2022
University of Michigan varsler forlik med over tusen ofre for universitetslege. Det er det siste i en serie store forlik inngått av universiteter.
Khrono 20.01.2022
Barn og unge har i dag lett tilgang til grenseoverskridende og voldelig pornografi, som kan skape inntrykk som de ikke skal trenge å håndtere på egen hånd.
Khrono 20.01.2022
Et eget fakultet med selvstyring i regionen, egen dekan og administrasjon. Det er hva Nesna kommune ønsker seg når utdanningen på stedet skal bygges på nytt.
Khrono 20.01.2022
Innen midten av 2024 vil EU-kommisjonen ha 500 universiteter i 60 allianser.
Khrono 20.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt