AddToAny

Flercampus institusjonene skal sjekkes for utdanningskvalitet

Flercampus institusjonene skal sjekkes for utdanningskvalitet
Innspeksjon. To høgskoler og to universiteter med mange campus og studiesteder skal sjekkes for utdanningskvalitet. Konklusjonen kommer høsten 2019.
Høgskulen på Vestlandet, Høgskolen i Innlandet, Nord universitet og Universitetet i Sørøst-Norge har det til felles at de ganske nylig har vært gjennom fusjoner og har mange studiesteder/campuser med stor geografisk spredning.

Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) er i gang med et pilotprosjekt med periodisk tilsyn med universiteters og høgskolers systematiske kvalitetsarbeid.

Sju vitenskaplige først

Sju vitenskapelige høgskoler deltar frivillig i pilotprosjektet, og resultatene fra de fire første tilsynene legges fram for NOKUTs styre 14. juni.

De fire neste institusjonene som skal ha tilsyn med kvalitetsarbeidet er Høgskulen på Vestlandet, Høgskolen i Innlandet, Nord universitet og Universitetet i Sørøst-Norge, og seksjonssjef Hege Brodahl i NOKUT forteller at denne type tilsyn går over tre semestre.

Oppstarten er høsten 2018, da får institusjonene dokumentasjonskravene de skal svare på. Våren 2019 sender de dokumentasjon til NOKUT og får besøk av den sakkyndige komiteen som NOKUT har oppnevnt, og høsten 2019 blir det vedtak i NOKUTs styre.

- Styret kan konkludere på tre ulike vis, at kvalitetsarbeidet ved institusjonen er tilfredsstillende, har enkelte mangler eller vesentlige mangler, sier Brodahl og fortsetter:

- Hvis styrevedtaket ender på vesentlige mangler så er det selvsagt alvorlig, men institusjonen vil da få et år på seg på å rette opp de feil og mangler som er oppdaget. Etter dette blir det en ny runde, før ny behandling i styret. Et eventuelt nytt negativt vedtak vil få konsekvenser for institusjonen.

NOKUT tilsynet er en mulighet for å få et eksternt blikk på det vi har utviklet og implementert så langt. Hanne Solheim Hansen Prorektor, utdanning, Nord universitet

Brodahl poengterer at kravene knyttet til det systematiske kvalitetsarbeidet er de samme for alle høyere utdanningsinstitusjoner, uavhengig av om de er høyskoler eller universitet.

Dette er altså et tilsyn man må bestå. En ytterste konsekvens er rett og slett kroken på døra som lærested innen høyere utdanning.

Styret ved Nord universitet blir informert om prosessen i sitt styremøte førstkommende mandag.

To komiteer for Innlandet

Høgskolen i Innlandet har varslet at de vil levere sin søknad om å bli universitet før 31. desember 2018. Det betyr at de også v

Les mer

Flere saker fra Khrono

Norsk forskning har i betydelig grad hevet seg de seneste årene. SFF-ordningen har vært sentral, skriver Svein Stølen og Åse Gornitzka.
Khrono 24.09.2022
Kun et fåtall vet hvilke avgjørende forslag for Forskningsrådet som kommer, eller ikke kommer, i forslag til statsbudsjett for 2023.
Khrono 24.09.2022
Rektor Dag Rune Olsen skal ta mer kontroll over pengebruken på fakultetene ved UiT, ifølge forslag til ny instruks.
Khrono 24.09.2022
Masteroppgåva handla om spermkval. Men biolog Elisabeth Rødland har skrive doktorgrad om mikroplast og biltrafikk.
Khrono 24.09.2022
Det blåser kraftig rundt amerikanske universitetsrangeringer. - En vits, mener USAs utdanningsminister.
Khrono 24.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt