Kjøkkenskriveren
12.09.2017
Ja, sannelig ser det ut til at noen har begynt å tro på kokkene og kjøkkensjefene igjen. Fordi de fortjener det.
Som redaktør i Kjøkkenskriveren fra 1995 til 2008, ble jeg gradvis mer og mer bekymret. En ensretting i utfordringene ved å drive offentlige kjøkken gikk hele tiden i retning av færre ansatte, nedleggelser, større produksjonsenheter, større kjeler, mer transport og lengre og lengre avstand mellom kjøkkenet og spisegjesten. Sentralisering var svaret på de evinnelige kravene om innsparing i kommuner og helseforetak. Med teknologi og saks skulle landet vinnes.
I 2017 er perspektivet på vei til å snu. Sykehuset Østfold på Kalnes skal ta over matproduksjonen selv, etter å ha fått levert mat fra andre sid
Gå til medietI 2017 er perspektivet på vei til å snu. Sykehuset Østfold på Kalnes skal ta over matproduksjonen selv, etter å ha fått levert mat fra andre sid