AddToAny

Etterretnings-veteran om navnelistesaken: - For organiserte kriminelle må dette være fantastisk

Ola Kaldager mener at hvis loven gir mulighet til å gi ut en liste med fullt navn på ansatte i politiet, må loven endres.
Ola Kaldager, tidligere leder for den norske etterretningsavdelingen E14, mener at en liste med fullt navn på ansatte i norsk politi, kan brukes til å finne ut mye om disse politifolkene.

I forrige uke fortalte Politiforum at Justisdepartementet hadde utlevert en liste med fullt navn og ansattnummer på nær 3000 politiansatte, alle medlemmer av Norsk narkotikapolitiforening (NNPF), etter å ha mottatt innsynsbegjæring om dette.

- Å få ut lister over polititjenestepersoner burde ikke være mulig. Det blir det samme som at du ikke ville fått innsyn i Forsvarets personell, hvis du ba om det, sier Kaldager, til Politiforum.

- Det er en helt utrolig sak. Jeg kan ikke snakke om jussen i det, men i etterretningssammenheng ville det være helt fantastisk hvis man fikk tak i noe sånt som dette. Det er en slags glidende overgang mellom etterretning, politi og Politiets Sikkerhetstjeneste. Mesteparten av terrororganisasjoner driver med organisert kriminalitet, så politiet er ofte de første som er borti disse organisasjonene, sier han.

Kaldager mener man har undervurdert disse organisasjonene kraftig opp gjennom tiden, og presiserer at de har tilgang på det samme utstyret som de brukte.

- De har så bra utstyr og taktikk, og opererer så sofistikert at det å få tak i s

Les mer

Flere saker fra Politiforum

Hvorfor er det ingen som reagerer på at justisdepartementet har bedt om økning i antall ATK-saker for å «øke inntjeningen»? Politiet skal få 12 millioner kroner for å skaffe en inntekt på 132 millioner. Klart at det er fristende.
Politiforum 27.05.2022
- Under praksisen jobber jeg turnus, så jeg reiser til Oslo for å øve med bandet når jeg har mulighet, sier politistudent og låtskriver Ole Martinus Berg.
Politiforum 27.05.2022
Behovet for bevæpning i politiet øker, og derfor trenger også studentene mer skytetrening, mener Josefine Bjørshol Roksvaag, leder for PF Politistudentene.
Politiforum 27.05.2022
- Det var en meget krevende mekling, så vi er fornøyde med at vi kom i havn med både frontfagsgjennomslag og ny avtale, sier PF-leder Unn Alma Skatvold.
Politiforum 25.05.2022
I et nytt eiendomsprosjekt foreslås det at POD, PIT og PFT skal dele lokaler på Majorstuen, mens Økokrim, PU og NID kan flyttes inn i Kripos' lokaler på Bryn.
Politiforum 25.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt