AddToAny

Etterretnings-veteran om navnelistesaken: - For organiserte kriminelle må dette være fantastisk

Ola Kaldager mener at hvis loven gir mulighet til å gi ut en liste med fullt navn på ansatte i politiet, må loven endres.
Ola Kaldager, tidligere leder for den norske etterretningsavdelingen E14, mener at en liste med fullt navn på ansatte i norsk politi, kan brukes til å finne ut mye om disse politifolkene.

I forrige uke fortalte Politiforum at Justisdepartementet hadde utlevert en liste med fullt navn og ansattnummer på nær 3000 politiansatte, alle medlemmer av Norsk narkotikapolitiforening (NNPF), etter å ha mottatt innsynsbegjæring om dette.

- Å få ut lister over polititjenestepersoner burde ikke være mulig. Det blir det samme som at du ikke ville fått innsyn i Forsvarets personell, hvis du ba om det, sier Kaldager, til Politiforum.

- Det er en helt utrolig sak. Jeg kan ikke snakke om jussen i det, men i etterretningssammenheng ville det være helt fantastisk hvis man fikk tak i noe sånt som dette. Det er en slags glidende overgang mellom etterretning, politi og Politiets Sikkerhetstjeneste. Mesteparten av terrororganisasjoner driver med organisert kriminalitet, så politiet er ofte de første som er borti disse organisasjonene, sier han.

Kaldager mener man har undervurdert disse organisasjonene kraftig opp gjennom tiden, og presiserer at de har tilgang på det samme utstyret som de brukte.

- De har så bra utstyr og taktikk, og opererer så sofistikert at det å få tak i s

Les mer

Flere saker fra Politiforum

Jeg undrer meg tidvis over politiet og påtalemyndighetens prioriteringer i straffesakssporet. Inntrykket er at det er for lite sentral styring på hvilke saker som prioriteres.
Politiforum 29.05.2023
Manglende rutiner ved barnehusene gjør at samiske barns etnisitet ikke fanges opp. Datatilsynets juridiske fagdirektør frykter brudd på samenes rettigheter.
Politiforum 28.05.2023
Bortføringen av en ung mann i Trondheim som fant sted tidligere i mai, kobles til et kriminelt nettverk i Sverige, ifølge den svenske avisen Aftonbladet.
Politiforum 28.05.2023
En kvinne i 30-årene er dømt til sju måneders fengsel for totalt 13 lovbrudd etter en spektakulær biljakt på Helgeland i mai i fjor.
Politiforum 28.05.2023
Praksisopplæringen på Politihøgskolen handler i stor grad om å utvikle kroppsliggjort kompetanse hos studenten. Der har studieveilederen en nøkkelrolle.
Politiforum 27.05.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt