Kjøkkenskriveren
04.05.2021
Til tross for at vi vet lite om tang og tare, er mange positive til å spise det, viser en fersk undersøkelse fra Nofima. Dette er godt nytt for tang- og taredyrkerne, som satser på å få til en levedyktig matindustri av havplantene.
Langs norskekysten er flere bedrifter i gang med å dyrke tang og tare. Når avlingen høstes skal den bli til matprodukter, og målet er at du og jeg skal kjøpe dem. Eksperter verden over er enige om at maten vi spiser må bli mer bærekraftig og mer variert, hvis klodens økende befolkning skal ha nok å spise. Men vil vi ha tang på bordet?
Florent Govaerts (bildet) er doktorgradsstipendiat ved matforskningsinstituttet Nofima, og studerer nettopp nordmenns holdninger til å spise tang og tare, som del av det nordiske samarbeidsprosjektet SUREAQUA. Han har nylig gjennomført en landsomfattende undersøkelse hvor 550 nordmenn deltok.
- Nordmenn generelt har positive forventninger til produkter
Gå til medietFlorent Govaerts (bildet) er doktorgradsstipendiat ved matforskningsinstituttet Nofima, og studerer nettopp nordmenns holdninger til å spise tang og tare, som del av det nordiske samarbeidsprosjektet SUREAQUA. Han har nylig gjennomført en landsomfattende undersøkelse hvor 550 nordmenn deltok.
- Nordmenn generelt har positive forventninger til produkter