AddToAny

En stipendiat som famler i mørket

En stipendiat som famler i mørket
Å ta en ph.d. kan oppleves som en vandring på nye stier i mørket uten verken hodelykt eller kart. Med en pandemi i tillegg, går det på tålmodigheten løs.
Denne teksten er et debattinnlegg. Innholdet i teksten uttrykker forfatterens egen mening.

Utviklingen av koronaviruset påvirker alle, og på ulike måter. Som stipendiat innen innovasjon og demensomsorg påvirkes forskningen min fortsatt av korona, selv etter den gradvise gjenåpningen. Hvordan er det egentlig å være stipendiat når prosjektet påvirkes av en pandemi?

Som stipendiat i prosjektet «demenslandsby som samskaping» (DEMSAM) følger jeg gjennom observasjoner og intervjuer, ulike design- og samskapingsprosesser. Empirien er basert på etablering av en landsby for personer med demens i Bærum kommune.

Prosjektet belyser hvordan nye former for demensomsorg kan utvikles på best mulig måte, gjennom tjenestedesign som verktøy for samskaping. Det er spesielt eldre med demens og ansatte som står dem nærmest jeg studerer. Planen var å følge utviklingsprosessen for tjenester, til tjenestene er implementert og til slutt i bruk (2019-2022). Men nå har planen forandret seg.

Tidlig i mars var jeg i gang med feltarbeidet mitt. Allerede de første ukene i felten hadde jeg funnet en god rytme, med feltarbeid fire ganger i uka og hjemmekontor på tirdager eller onsdager. Hjemmekontoret denne gangen skulle imidlertid gå fra én dag i uka til hver eneste dag i tre måneder, i første omgang.

Og nå sitter jeg her fortsatt, i en «mellomfase» hvor jeg

Les mer

Flere saker fra Khrono

Bilder av studenter tett-i-tett i parker har satt sinnene i kok. Statsråd Henrik Asheim slår tilbake og mener fadderuken er mer enn øldrikking til sent på kveld.
Khrono 12.08.2020
Kildekritikk og kildebevissthet er nødvendig i møte med all ny informasjon. Vi har for lengst passert punktet der kildekritikk kun handler om å være kritisk til Wikipedia, skriver Karlsen og Krogsrud.
Khrono 11.08.2020
Studentsamfunnet i Førde har bestemt seg for å avlyse alle større arrangement i fadderuka. Det skriver lokalavisa Firda.
Khrono 11.08.2020
Henrik Asheim vil ikke be rektorer om å avlyse fadderukene, men tar sterk avstand fra det han kaller uansvarlig fadderfesting.
Khrono 11.08.2020
Tirsdag truet byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, om å be Oslo-rektorene avlyse fadderukene, om smittesituasjonen ikke bedrer seg. Enn så lenge har han ikke gjort det.
Khrono 11.08.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt