AddToAny

En oase ved veis ende

En oase ved veis ende
Ni av ti bofellsskap ved sykehjemmet Beim Goldknapp har navn etter en blomst. Symbolet for det tiende er en fallende stjerne på himmelblå bunn.
Beim Goldknapp ligger i Erpeldingen, nord i Luxembourg, og er landets eneste sykehjem spesielt beregnet på personer med demens. Dette preger både miljøet og arkitekturen. Med sine mykt buede ganger og ulikt utformede bo-fellesskap gir hele bygningen et varmt og venn-lig førsteinntrykk. - En familiær atmosfære kan ikke erstatte familien, men ved å gjenskape følelsen vil vi gi våre beboere et hverdagsliv som likner det de hadde før de flyttet hit, sier Beim Goldknapps direktør Lydie Diederich, utdannet sosialpeda-gog, med spesialisering i gerontologi og ledelse. - Sykehjemmets omsorg baseres på per-sonorientert tenkning og vi utarbeider indivi-duelle omsorgs- og helseplaner for alle, med utgangspunkt i den enkeltes biografi. Målet er å støtte beboernes mestring og autonomi. Vi er ressursorientert og konfronterer ikke beboerne med det de ikke lenger kan, men bygger videre på det de fortsatt evner. For å gjøre dette må vi kjenne våre beboere og respektere deres liv og livserfaringer. Siden de ikke kan fortelle oss alt selv, samarbeider vi mye med familiene. At de som bor på stedet omtales som beboere, er et bevisst valg. - Dette er ikke et hospital. Vi legger mere vekt på personene enn på deres sykdom. AI sketnivtreu mfeflolershsvkearpav de ti bofellesskapene finnes et kjøkken med stort spisebord og en felles stue. Alle måltider lages på enhetskjøkkenet, og beboere som kan og vil får ta del i matlagingen.

At de ansatte alltid spiser sammen med de 12 beboerne bidrar til måltider preget av ro og gode samtaler. Samspisingen er en viktig del av stedets filosofi. - Løsningen gir stor fleksibilitet og muligheter for individuel tilrettele
Gå til mediet

Flere saker fra Demens & Alderspsykiatri

Folkebiblioteket er åpent for alle, og kan være en viktig møteplass for eldre. Bruk av folkebiblioteket kan fremme livskvalitet, forebygge ensomhet og føre til mindre sosial ulikhet i helse. Folkebiblioteket kan være knutepunktet for innhenting og formidling av helseinformasjon i kommunene.
Hvavnaevdaarnbnaekngdreulnengeenmfoidrledritbt lfaonrstkenldinrgesipNroosrjgeek.tP?
BDefeafetkkfigtnarnvuespnesntrusodniesreongtrfeorrtsoknminsogrsgo. mEkssieemr npoleeropmå dthoeumtmteeører ro(3rge)l,divursekkdsvjuoaklnistjaeovtnfnoearvvpraoaspgiseitynaktsiejaontneri(so5kg)e.
i årenes løp etterfulgt av flere profilerte fagpersoner. Sammen har de på hver sin måte bidratt til tidsskriftets kunnskapsformidling.

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt