AddToAny

En gammel manns tanker om hørsel

En gammel manns tanker om hørsel
I Din Hørsel nummer 1-2020 skriver Osvald Iversen: "TV-selskapene må instrueres". I nummer 2-2020 skriver Gunnar Bernhoft Mathisen: "Ikke glem oss eldre" og Tom Liljeroth "Støy".
Jeg vil gjerne gi mitt syn på disse problemene.
Med alderen blir gjerne hørselen redusert, særlig ved at de høye tonene blir borte. Moderne høreapparater er utrolig gode, men ikke fullkomne. De gjengir alle frekvenser, noe som bedrer hørselen betraktelig. Det kan lett konstateres ved å høre på radio eller tv med og uten høreapparater, for ikke å snakke om fuglesang!
Svært mange med nedsatt hørsel kvier seg for å bruke høreapparater av forskjellige grunner. Alle med nedsatt hørsel burde gjøre det. De er gratis, og nå oppladbare, så vi slipper å tenke på batterier. De føles og syns nesten ikke. En ulempe med mine nyeste er at de «hyler» når jeg kommer i nærheten av elektriske apparater.
Ved hjelp av apparatene hører og forstår jeg omtrent halvparten av dem som taler, så det kan ikke være bare hørselen det er noe i veien med. Om den med teknisk hjelp blir aldri så god, kan det ikke unngås at vi med alderen mister noe av evnen til å oppfatte det som høres. Denne evnen kan vel også måles, slik at vi får vite hva vi bør klare og når vi må resignere. At nesten halvparten av al
Gå til mediet

Flere saker fra Din Hørsel

En ny studie fra Folkehelseinstituttet (FHI) viser at det er sammenheng mellom tinnitus og kronisk smerte. Forskerne fant en klar sammenheng uavhengig av alvorlighetsgrad av tinnitus, men sammenhengen var sterkere ved hyppig og mer plagsom tinnitus.
Din Hørsel 28.05.2021
Koronapandemien har bokstavelig talt gjort verden stillere. Den menneskeskapte støyen gikk merkbart ned i 2020, viser målinger ved 185 av 268 seismiske målestasjoner i 117 land.
Din Hørsel 28.05.2021
Min hørselshistorie: Jeg fikk ménières sykdom og tinnitus på begynnelsen av 2000-tallet og har siden fått gradvis nedsatt hørsel. Jeg ble etter hvert ufør og har brukt høreapparater i mange år.
Din Hørsel 28.05.2021
Din Hørsel 28.05.2021
Min hørselshistorie: Jeg har brukt høreapparat siden jeg var ti år og fikk etter hvert apparater på begge sider.
Din Hørsel 28.05.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt