AddToAny

En gammel manns tanker om hørsel

En gammel manns tanker om hørsel
I Din Hørsel nummer 1-2020 skriver Osvald Iversen: "TV-selskapene må instrueres". I nummer 2-2020 skriver Gunnar Bernhoft Mathisen: "Ikke glem oss eldre" og Tom Liljeroth "Støy".
Jeg vil gjerne gi mitt syn på disse problemene.
Med alderen blir gjerne hørselen redusert, særlig ved at de høye tonene blir borte. Moderne høreapparater er utrolig gode, men ikke fullkomne. De gjengir alle frekvenser, noe som bedrer hørselen betraktelig. Det kan lett konstateres ved å høre på radio eller tv med og uten høreapparater, for ikke å snakke om fuglesang!
Svært mange med nedsatt hørsel kvier seg for å bruke høreapparater av forskjellige grunner. Alle med nedsatt hørsel burde gjøre det. De er gratis, og nå oppladbare, så vi slipper å tenke på batterier. De føles og syns nesten ikke. En ulempe med mine nyeste er at de «hyler» når jeg kommer i nærheten av elektriske apparater.
Ved hjelp av apparatene hører og forstår jeg omtrent halvparten av dem som taler, så det kan ikke være bare hørselen det er noe i veien med. Om den med teknisk hjelp blir aldri så god, kan det ikke unngås at vi med alderen mister noe av evnen til å oppfatte det som høres. Denne evnen kan vel også måles, slik at vi får vite hva vi bør klare og når vi må resignere. At nesten halvparten av al
Gå til mediet

Flere saker fra Din Hørsel

Geir Lippestad, advokat og tidligere generalsekretær i HLF, kjøper konsulentselskapet Universell Utforming AS.
Din Hørsel 03.06.2020
Rockeartist Ida Maria Børli Sivertsen har alltid elsket musikk på røft lydnivå. Nå må hun betale regningen.
Din Hørsel 03.06.2020
I siste nummer av Din Hørsel var det på debattsidene viktige artikler om og for eldre. Jeg er enig med han som skrev om eldre medlemmer, det kan virke som om vi er glemt.
Din Hørsel 03.06.2020
Ingen andre forskere vet så mye om norsk hørsel som Bo Engdahl, og han deler villig sin kunnskap med resten av verden. Men er det mulig å få denne mannen til å forsnakke seg?
Din Hørsel 03.06.2020
HLF Briskeby rehabilitering og utadrettede tjenester (RUT) har hatt suksess med å tilby sine tradisjonelle kurs og rehabiliteringstilbud i digital versjon.
Din Hørsel 03.06.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt