AddToAny

EN BÆREKRAFTIG ERSTATNINGSORDNING

EN BÆREKRAFTIG ERSTATNINGSORDNING
Flere erstatningssaker og økte utbetalinger gjør at HLF sentralstyre har sett seg nødt til å innføre en egenandel på ett tusen kroner per behandlet sak. Samtidig økes medlemskontingenten fra 2017 med 15 kroner, som uavkortet går til erstatningsordningen.
Utbetalinger i millionklassen til tapte høreapparater tærer hardt på forbundets økonomi, og sentralstyret har ikke sett noen annen utvei enn å finne en god løsning for å kompensere for de økte utgiftene.BALANSE I ØKONOMIEN

Dette er en omfattende sak som sentralstyret og administrasjonen har jobbet med i lang tid.

- Erstatningsordningen - som ikke må forveksles med en forsikringsordning - er viktig både for våre medlemmer og viktig for rekruttering av nye medlemmer. Ordningen er attraktiv og vi ønsker å beholde en ordning som fungerer godt.

Men den må være økonomisk selvbærende. Vi får flere medlemmer og flere høreapparatbrukere, og vi har lenge utbetalt mer i erstatning enn vi får inn penger til ordningen via medlemskontingenten. Derfor er vi nødt til å gå til dette skrittet for å få økonomien til å balansere, sier forbundsleder Morten Buan.MANGE ALTER
Gå til mediet

Flere saker fra Din Hørsel

Jeg er mor til Preben på snart to år, og hele hans liv har han vært alvorlig hørselshemmet. Dessverre har jeg opplevd mange merkelige ting, både fra vanlige personer og personer i helsevesenet.
Din Hørsel 21.10.2022
Jeg håper alle har lagt bak seg en fin sommer og nå nyter høsten med sine vakre farger. Jeg synes hver årstid har sin sjarm.
Din Hørsel 21.10.2022
I denne utgaven av Din Hørsel tar vi en tur innom operasjonsstua for å se hvilke kirurgiske inngrep som kan hjelpe hørselen, eller rett og slett redde den.
Din Hørsel 21.10.2022
Hvert år blir tusenvis av nordmenn operert i ørene. Å bevare eller redde hørselen er et av målene. Her er de vanligste inngrepene.
Din Hørsel 21.10.2022
Trommehinnen kan skape trøbbel i alle aldre, men ørebarn er mer utsatt for skader på grunn av arrvev fra tidligere infeksjoner.
Din Hørsel 21.10.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt