AddToAny

Eksperimentell konsertserie markerer 15 år med egen mini-festival

Det kunstneriske og sosiale er viktigere enn økonomisk gevinst for Klubb Vriompeis. Men klubben er ikke vrang og marginal på trass
Konsertserien Klubb Vriompeis feirer 15 år på Blå med egen minifestival over fire dager denne uken. Klubben for eksperimentell musikk og eventyrlystne lyder er kanskje ikke landets lengstlevende konsertserie, men den er en av svært få i sitt slag.

- Så hva er så nøkkelen til å holde det gående over så mange år?

- Det er ren og skjær egeninteresse. Skal du holde på med noe som ikke egentlig genererer penger må det være en geniun interesse bak og et ønske om å presentere ting, sier bookingsjef Sten Ove Toft på Blå, og legger til:

- Det er ikke økonomisk motivasjon. Det er en kunstnerisk motivasjon.

Alternativ paraply og plattform

Toft er konsertseriens opphavsmann. Han beskriver seg selv som avantgarde-alibet da han fikk en fot innenfor døra på Blå i den daværende eksterne bookinggruppen i 2007, året etter at han var ferdig uteksaminert lydkunstner og støymusiker fra Kunstakademiet.

- Det var i begynnelsen ikke noen større tanke bak Klubb Vriompeis enn å lage en paraply for den alternative, eksperimentelle musikken på Blå. Navnet viser til at vi ikke gir ikke ved dørene. Eksperimentell musikk er gjerne litt vanskelig for de aller fleste.

- Er det noen begrensninger i konseptet i form av for mye eller for lite eksperimentelt?

- Det er nok mer i «for lite»-graden, he-he. Det er mye jeg booker som ikke får den signaturen, og heller blir booket i det vanlige programmet. Men scenen er jo ganske alternativ i utgangspunktet. Det handler om å sette et frimerke på det som er av den vanskeligere graden.

- Noe av poe

Les mer

Flere saker fra Kontekst

Kunstnere og kulturarbeidere mottar støtte.
Kontekst 05.10.2022
Etter fem år på landet klipper Thea Glenton Raknes bort byen for at nye sanger skal gro.
Kontekst 05.10.2022
Komponist Ørjan Matre er vant til å skrive med bred pensel for store orkester. For Grieg-konkurransen fant han frem den tynneste blyanten.
Kontekst 03.10.2022
published | author Redaksjonen Rapporten «Study on the place and role of authors and composers in the European music streaming market, ble lagt frem under en pressekonferanse i Brüssel onsdag.
Kontekst 30.09.2022
published | author Redaksjonen - Vi vil at flere skal bruke ytringsfriheten sin slik at debattene i offentligheten blir bredere og mer mangfoldig.
Kontekst 30.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt