Kjøttbransjen
07.02.2019
- En riktig diagnose for verdens matproduksjon forutsetter en forståelse for at landbruk i bunn og grunn er en lokal og ikke en global aktivitet. Derfor bommer og forvirrer EATs globale generaliseringer, sier Christian Anton Smedshaug i AgriAnalyse.
I samarbeid med det medisinske tidsskriftet
The Lancet lanserte Gunhild Stordalens EAT nylig sin resept på verdens jordbruksog klimautfordringer. World Economic Forum (WEF) satte i slutten av måneden samme tema på dagsorden på sin årlige samling i Davos. Samlet sett presenteres det et bilde av at man ikke vil greie å fø verdens befolkning fram til 2050 med dagens kosthold og jordbruk.
- EAT OVERDRIVER
- Ifølge EAT er drøvtyggeren det største hinderet for en bærekraftig utvikling. Men EAT overdriver den negative klimaeffekten av kjøttproduksjon, skriver Christian Anton Smedshaug daglig leder i landbrukets eget utredningskontor AgriAnalyse i en kronikk i
Dagsavisen.
- Det hevdes i rapporten av «matsystemet» står for en tredel av de globale årlige klimautslippene. Mens FNs klimapanel (IPCC) anslår at om lag ti
Gå til medietThe Lancet lanserte Gunhild Stordalens EAT nylig sin resept på verdens jordbruksog klimautfordringer. World Economic Forum (WEF) satte i slutten av måneden samme tema på dagsorden på sin årlige samling i Davos. Samlet sett presenteres det et bilde av at man ikke vil greie å fø verdens befolkning fram til 2050 med dagens kosthold og jordbruk.
- EAT OVERDRIVER
- Ifølge EAT er drøvtyggeren det største hinderet for en bærekraftig utvikling. Men EAT overdriver den negative klimaeffekten av kjøttproduksjon, skriver Christian Anton Smedshaug daglig leder i landbrukets eget utredningskontor AgriAnalyse i en kronikk i
Dagsavisen.
- Det hevdes i rapporten av «matsystemet» står for en tredel av de globale årlige klimautslippene. Mens FNs klimapanel (IPCC) anslår at om lag ti