Kjøkkenskriveren
12.09.2017
Med stor respekt for kvalitet og tradisjoner har utvalgte bønder i Østfold dyrket frem et byggkorn som er optimalt med tanke på smak og næringsinnhold. Duga byggkorn kan enkelt erstatte andre mindre sunne råvarer i kostholdet. Bare fantasien setter grenser for bruksmulighetene.
Bygg er en av verdens eldste kulturplanter, og regnes som selve urkornet. Bygg var Norges viktigste matkilde fram til 1800-tallet. Til tross for at bygg fyller halvparten av landets kornåkere, går en forsvinnende liten del til mat. Da hveten inntok norske kjøkken med glatt smak og særegne heveegenskaper på 1900-tallet, ble bygg faset over i dyrefôr- og ølproduksjon. Bygg er imidlertid langt snillere mot blodsukkeret enn sin lyse slektning. I tillegg er kornet proppet med viktige næringsstoffer. - Bygg er blant våre sunneste kornsorter, men blir nesten ikke brukt
Gå til mediet


































































































