AddToAny

Distriktsrapport FRA VEST

Distriktsrapport FRA VEST
Vindmøller, nye kloakkrenseanlegg, hus som forfaller, eiendomsskatt, rasutsatte eiendommer, fyringsforbud og rotter - det er mange ting som engasjerer
... Huseiernes medlemmer på Vestlandet, og ulike grunner til at de tar kontakt med den lokale distriktslederen.
Det var mange som ringte distriktsleder Are Opdahl i Ålesund da vindmøllestriden om Haramsøya raste. Akkurat nå handler det mest om følgene av kommunesammenslåing.
- Medlemmene klager over at saksbehandlingstiden i tidligere grisgrendte kommuner har gått opp etter kommunesammenslåing. Det er mange som er misfornøyde med servicenivået i de nye storkommunene, dessverre. Det er også diskusjoner om hvor nye kloakkrenseanlegg skal ligge. Men uansett hvor du legger dem, vil det bli støy, mener Opdahl. Han arbeider som advokat i Ålesund, og har oppdraget som distriktsleder i Møre og Romsdal som bigeskjeft.
- Huseierne kan ikke alltid ta stilling til slike spørsmål. Infrastruktur er vi avhengig av, og denne type omlegging har både en miljømessig og samfunnsmessig side.

ØNSKER BYGNINGSKONTROLL
Are Opdahl forteller at det også er stort engasjement i Ålesund knyttet til de kommunale eiendomsselskapene som har store vedlikeholdsetterslep.
- Det er debatt og diskusjoner om bygninger som forfaller, men jeg synes det er liten vilje til å tenke nytt om disse byggene. E
Gå til mediet

Flere saker fra Hus & Bolig

Når dere skal få ladeanlegg for elbil i sameiet eller borettslaget, må dere finne en løsning som gir best utnyttelse av strømmen og enkel administrasjon for styret. Her er fem viktige punkter dere må tenke på!
Hus & Bolig 27.10.2021
I helgen ble Huseiernes landsmøte avholdt i vakre Kristiansand. Landsmøtet vedtok blant annet Huseiernes boligpolitiske program, og valgte nytt styre.
Hus & Bolig 25.10.2021
Har du fukt i boligen finnes det naturlig nok en bakenforliggende årsak, men før du får utbedret årsaken til fukten, kan en luftavfukter hjelpe deg.
Hus & Bolig 22.10.2021
Mange som leier ut bolig der strøm er inkludert i husleia, lurer nå på om de kan justere opp husleia for å kompensere for høyere strømpriser.
Hus & Bolig 21.10.2021
Vinteren kan fare hardt med huset. Forebygging og vedlikehold er det viktigste du kan gjøre for å ta vare på boligen din. I tillegg er det en god investering. Vi gir deg sjekklisten.
Hus & Bolig 20.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt