AddToAny

Denne kompetansen trenger du for å lykkes i finans

Vet du hvilke krav og forventninger som stilles til din jobb? Eller er du nysgjerrig på hva du må kunne for å ta et steg på karrierestigen? Vi gir deg oversikten i vår kompetanseveiviser.
I tillegg til formell og faglig kompetanse er det også noen personlige egenskaper som vil være viktige fremover. Det handler om samarbeidsevner, evne til omstilling og evne til å lære nye ting. Med et arbeidsliv i hurtig endring nytter det ikke å sette seg på bakbeina når ting forandrer seg. Det stilles høye krav til dem som vil inn i bransjen.

FAGSPESIALIST

BÆREKRAFT

Bærekraft er et område der det ikke er så vanlig med tunge, formelle utdanninger ennå. Det finnes utdanninger innen fagfeltet, men utdannes for få. En fagspesialist har gjerne en annen form for høyere utdanning, og har spesialisert seg på bærekraft via kurs og kortere, formelle utdanninger i tillegg til praktisk jobbing. Som fagspesialist på området, blir din oppgave å være et bærekraftfyrtårn som skal inspirere og pushe organisasjonen i en mer bærekraftig retning.

TEKNOLOGI

En fagspesialist innen teknologi har som regel en tung formell utdanning innen IT. Man må være forberedt på å holde kompetansen fersk gjennom kontinuerlig læring. Folk med rett kompetanse er svært ettertraktet, både innen finans og resten av næringslivet.

FORRETNINGSUTVIKLING

En fagspesialist innen forretningsutvikling skal utvikle idéer og nye produkter. Det finnes en rekke utdanninger innen nyskaping og innovasjon. Ofte har man en høyere utdanning i bunn, gjerne innen økonomi, med en spesialisering innen forretningsutvikling. Man kan også komme langt med kreativitet og en vilje til å finne nye løsninger.

COMPLIANCE/REGULERINGER

Compliance- og reguleringseksperter er svært ettertraktede i finans. Utdanningsmessig har du en mastergrad eller tilsvarende innen juss, finans eller annet relevant område. Viktigst er at du har god kjennskap til lover og regler innen områdene AML, KYC, personopplysningsbeskyttelse og anti-korrupsjon. Det kommer en strøm av nye reguleringer fra EU fremover innen flere områder, så her må man jobbe for å holde seg oppdatert.

ANALYSE

En fagspesialist innen analyse trenger først og fremst et godt analytisk hode. Har du gode kunnskaper om fagfeltet ditt, vil du komme langt med en god analytisk tilnærming i tillegg. Det finnes også flere relevante kurs blant annet innen strategisk analyse.

RÅDGIVER

BÆREKRAFT

Som rådgiver er du tett på kundene. Da må du være mer generalist enn spesialist innen disse fagfeltene. Du må ha kunnskap om hvor bærekraftige produktene dine er.

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

De fleste norske banker har kjernesystemer fra IT-selskapet Tietoevry, så mange at Finanstilsynet kaller det en konsentrasjonsrisiko. Planene om å skille ut bankvirksomheten i et eget børsnotert selskap, skapte usikkerhet. Den er nå avblåst.
Finansfokus 11.06.2024
34 år gamle Marius ble funnet hengende i et tre etter at huset hans havnet på tvangssalg. Ingen av hans nærmeste fanget opp hans dårlige økonomi og hvordan den tæret på ham. Dårlig økonomi er en kjent risikofaktor for selvmord. Hvordan skal banker og andre kreditorer fange opp skyldnere i risikosonen?
Finansfokus 11.06.2024
{Reiseforsikring}
Finansfokus 11.06.2024
Nye medlemmer strømmer inn til Finansforbundet. Vårens vervekampanje ga hele 870 nye ordinære medlemmer og 105 studentmedlemmer. Nå har Finansforbundet totalt 35 459 medlemmer.
Finansfokus 11.06.2024
DNB bruker kunstig intelligens (KI) til å screene kandidater til jobber der det er mer enn 1 000 søkere. Dette gir effektivisering og økt mangfold, mener banken.
Finansfokus 11.06.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt