Kjøttbransjen
14.08.2025
Åge Bjerketvedt (62) har jobbet på slakteri i 44 år. Før var alle nordmenn, nå er han alene igjen.
Historien illustrerer endringene i kjøttbransjen, fra en norskdominert arbeidsplass til dagens mangfold med utenlandsk arbeidskraft som ryggraden i driften.
- Jeg begynte i 1981. Siden den gang har bransjeendringen gått fra fullt av nordmenn til fullt av utlendinger.
- Liker ikke blod og lukt
Åge jobbet først 22 år i Østfold Slakteri i Sarpsborg. De siste 22 årene har han vært
i Fatland Oslo.
- Jeg er eneste nordmann på slaktelinja. I Sarpsborg var det derimot bare nordmenn.
- Hvor er de blitt av? - De gidder ikke �
Gå til mediet- Jeg begynte i 1981. Siden den gang har bransjeendringen gått fra fullt av nordmenn til fullt av utlendinger.
- Liker ikke blod og lukt
Åge jobbet først 22 år i Østfold Slakteri i Sarpsborg. De siste 22 årene har han vært
i Fatland Oslo.
- Jeg er eneste nordmann på slaktelinja. I Sarpsborg var det derimot bare nordmenn.
- Hvor er de blitt av? - De gidder ikke �


































































































