AddToAny

Den nye vekteren

1. januar tok Geir Holmgren over vekterlampen i Gjensidige. Selskapet får en samarbeidsorientert sjef med svakhet for snø og turer i marka, men også en sjef som skal sørge for at selskapet ekspanderer.
Foto: Sverre Jarild

Onsdag 25.mai i fjor: Det var snart Kristi himmelfartsdag og langhelg. Geir Holmgren sitter i Storebrands parkeringsgarasje i Professor Kohts vei på Lysaker. Han har nettopp avsluttet en telefonsamtale med styreleder Gisele Marchand i Gjensidige. De siste detaljene var på plass. Etter 25 år i Storebrand er det slutt. Lenken byttes med vekteren, Storebrand med Gjensidige, han går fra å være nesten på topp til å være helt på topp hos den største konkurrenten. Holmgren tusler inn i heisen, har sagt fra til sjefen sin, Odd Arild Grefstad, at de må ha en prat. Det kiler i magen, både av nervøsitet og spenningen som ligger i store livsendringer. Han er usikker på hvordan han skal formulere seg, litt usikker på reaksjonen.

- Det var en veldig rar følelse, etter 25 år på samme sted skulle jeg videre.

Grefstad ser på Holmgren, aner hva som kommer, og spør enkelt: - Hvor skal du hen?

- Jeg fikk en varm klem, og han sa han var rørt og stolt over at en i hans lederteam har fått en så profilert og attraktiv jobb. Det er et tydelig signal på kulturen som er i Storebrand, der vi lykkes gjennom at andre får ting til, sier Holmgren.

- Hvilke andre reaksjoner har du fått?

- Utelukkende positive, selv om jeg gikk til konkurrenten.

Etter en del avklaringer fratas Holmgren sin arbeidsplikt i Storebrand, og det blir klart at han kan begynne i Gjensidige 1. januar. Et halvt år med fri for en som er vant med ansvar og mye jobb. Tiden fyller han med familie. Han har tre barn hjemme og en kone i full jobb. Så Holmgren sørger for at frokosten er klar, at alle får med seg matpakke og at middagen står på bordet når alle er hjemme. I tillegg er det tid i stallen med minstebarnet og oppfølgning av håndball og treninger. Etter hvert som januar nærmer seg, bruker han mer tid på å det som skal komme. Hvordan er markedet Gjensidige opererer i? Hvordan forholder selskapet seg til de ulike aktørene i næringen? Bedriften er internasjonal, hvordan er situasjonen i de ulike landene? er temaer han funderer på.

- Det var fint å kunne egne denne tiden til de nærmeste, sier Holmgren.

SI HEI: Geir Holmgren oppfordrer de ansatte i Gjensidige til å si hei når de treffer ham. - Jeg ønsker å være en tilgjengelig leder, sier han.

Vi treffer ham i et møterom rett ved kantinen i Gjensidiges hovedkvarter i Oslo. Fra kantinen er det utsikt over Oslo S. Smørbrød og brus er satt frem, lunsj og intervju på samme gang.

Men nå litt fakta om Geir Holmgren. Han er far til tre barn, ei jente på ni og gutter på 17 og 19. I fjor høst giftet han seg med sin Mariann, for andre gang. Det vil si det var ikke den samme Mariann, men det må være praktisk å ha samme navn på første og andre kone. I det hele var 2022 et stort år for Geir Holmgren. Han fikk sin Mariann, kapret toppjobben i Norges største forsikringsselskap, og han fylte 50 år.

MATEMATIKK OG STATISTIKK

I 1997 startet han sin karriere i Storebrand. Han var da ferdig utdannet aktuar ved UiO, det innebærer fag som matematikk og statistikk.

- Er du en nerd?

- Jeg er ingen tallnerd, men har en klar analytisk legning. Jeg liker å snakke med fagmiljøene, både på teknolog

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

- Vi vil kjempe med alle midler i årets tariffoppgjør for å få gjennomslag for økt kjøpekraft for våre medlemmer. Etter mange magre år med reallønnsnedgang, er det nå arbeidstakernes tur, sier forbundsleder Vigdis Mathisen.
Finansfokus 12.03.2024
«Menneskene har en superkraft. Vi klarer å stå i smerte og ubehag over tid». Det å stå i det og holde ut selv når det er motstand, var ett av hovedbudskapene da John Hammersmark, også kjent som kapteinen i Kompani Lauritzen (KL), holdt foredrag for en fullsatt kinosal i Stavanger. Han vil også at du skal gi deg selv en klapp på skulderen når du takler en utfordring.
Finansfokus 12.03.2024
Vi starter med å skru tiden tilbake til 1995. Televerket endrer navn til Telenor ASA og blir et globalt telekomselskap som etter hvert får en betydelig virksomhet i Asia.
Finansfokus 12.03.2024
If har totalrenovert hovedkontoret på Vækerø i Oslo med et helt bestemt mål: Å fremme samhandling mellom avdelingene. Ansatte forteller at det nå er blitt lettere å spørre hverandre.
Finansfokus 12.03.2024
Mastercard har investert syv milliarder dollar i nettsikkerhet og kunstig intelligens i kampen mot nettkriminalitet de siste årene.
Finansfokus 12.03.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt