AddToAny

Den gode følelsen

«Lurer på om det egentlig er verdt det. Klarer det aldri og det er alltid mer.» - Vinnerteksten i Skrivekonkurransen 2023.
Jeg løper til bussen for å rekke jobb. Rakk ikke å dusje og føles ut som jeg har sand i øynene. Er litt fyllesyk etter helgen og vil egentlig bare hvile.

Jeg tar meg nervøst på brystet for å kjenne etter nøkkelen i innerlommen. Klapper et par ganger til for ordens skyld. Sjekker lommene mine. Telefon, lommerusk, et snytepapir, mer lommerusk og en gammel kvittering.

Faen. Jeg stopper opp og pulsen min begynner å stige. Vender hodet frem og tilbake. Begynner å grave i baggen. Rekker jeg gå tilbake, er det krise om jeg kommer for sent?

Løper tilbake mot huset og opp trappene. Kaster gamle klær rundt og graver i alle lommer. Finner ikke nøkkelen og innser at jeg må løpe.

Elektriske støt pumper utover i hele kroppen. Tenker på avdelingen og folkene som venter

Kommer hjem etter jobb og har lyst til å dø. Har feber, men er ikke egentlig syk. Drikker et glass vin imens jeg tenker på alt jeg må gjøre. Må lage mat, men har ingenting i skapet.

Løper på butikken og handler. Setter bæreposene på benken. Kjenner blodtrykket synke og må støtte meg på benken. Tar meg sammen og begynner å lage noe enkelt.

Setter på litt musikk og kjenner at jeg roer meg litt ned. Tenker på alt jeg må gjøre. Tar et til glass vin imens jeg venter på maten og de andre. Summer meg litt og spruter vann i fjeset. Sminken begynner å renne litt så jeg vasker den helt av.

Setter opp håret

Les mer

Flere saker fra Psykisk helse

Skeivt, funksjonsnedsatt, ensomt, smertefullt, utstøtt, gammelt, fornedret - og det lyse i alt sammen. Det er stoffet til forfatter Bjørn Hatterud.
Psykisk helse 25.09.2023
Sivilombudet har bedt om endret praksis i alle fengsler. Medisinsk cannabis kommer inn under rett til privatliv.
Psykisk helse 22.09.2023
I 2020 våknet Oskar Hellesø-Knutsen av at nabohuset forsvant i leirmassene. Nå har 17-åringen forsket på samholdet i Gjerdrum etter katastrofen.
Psykisk helse 21.09.2023
Bruken av kvetiapin øker, både mot psykose og søvnproblemer. Forskning gir grunn til bekymring for kvinnehelse.
Psykisk helse 19.09.2023
Hva er selektive spisevansker? Hva er det ikke? Hvem rammes? Hva kan man gjøre? Hvordan oppleves det?
Psykisk helse 15.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt