AddToAny

Deichman Bjørvika snur: Avslag for Renaud Camus

Legatum Publishing får likevel ikke låne rom i Deichman Bjørvika til lanseringen av Renaud Camus på norsk. Det meldte NRK fredag ettermiddag.
Magne Lerø i Samtiden spår dårlige kår for ytringsfriheten med bibliotektopper som Knut Skansen i ledelsen.

Camus er kjent for å stå bak begrepet «Den store utskiftingen», en tanke om at europeere er i ferd med å erstattes av folk med mørk hud, og muslimer spesielt - gjennom massemigrasjon, befolkningsvekst og nedgang i fødselsraten til hvite europeere. Camus hevder dette skjer i dag, og at det er en utvikling som må reverseres.

Både ansatte og flere Oslo-politikere har vært kritiske til arrangementet. Legatum hevder sin rett til å bruke biblioteket som alle andre.

Avslaget

Vartoslo.no siterer fra e-post-en Knut Skansen sendte til forlaget Legatum Publishing på fredag:

«Det har som kjent blitt en del uro rundt arrangementet. Vi har hatt tett dialog med politiet i saken.

Det er også tillyst en demonstrasjon mot Legatum sitt arrangement. Politiet sier de vil kunne garantere for sikkerheten i biblioteket, men at de løpende vurderer tiltakene.

Siden biblioteket er et åpent offentlig rom er det ikke mulig eller ønskelig å kontrollere hvem som beveger seg inn og ut av det 10.000 kvadratmeter store bibliotekrommet.

Min vurdering, som biblioteksjef, er - basert på den informasjonen jeg har - at det med sannsynlighet vil bli så mye uro i biblioteket at jeg må gjøre en avveining mellom Legatums res

Les mer

Flere saker fra Bok og bibliotek

For 16. år på rad gir Fritt ord tilskudd til litteraturformidling i bibliotek. 76 bibliotek søkte, og 40 av dem får støtte til arrangementer om norsk sakprosa.
Bok og bibliotek 21.09.2023
Norsk Bibliotekforening blir ikkje med på den internasjonale bibliotekkongressen til neste år, og oppmodar andre norske medlemer til også å droppa deltaking.
Bok og bibliotek 15.09.2023
Fra og med 2026 bevilger regjeringen i nabolandet vårt til 433 millioner SEK per år for å sikre at alle elever har tilgang til bemannede skolebibliotek.
Bok og bibliotek 15.09.2023
Første episode i sesong tre av Podkasten Bok & bibliotek er ein scenesamtale frå Kulturytring 2023 om kvardagsmakt i bibliotek, arkiv og museum.
Bok og bibliotek 15.09.2023
Kunst, herunder litteratur, skal ikke være nyttig. Kunsten skal være grenseoverskridende, rebelsk, frigjørende, oppskakende. På sitt beste tar den fra deg nattesøvnen.
Bok og bibliotek 05.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt