AddToAny

De færreste forbyr TikTok - foreløpig

Får ansatte i finansnæringen laste ned TikTok på tjenestetelefonen? De fleste har ingen begrensinger, mens andre har så strenge sikkerhetsutiner at de ikke vil uttale seg.
Hvilke regler gjelder for å laste opp Tik Tok og andre apper på tjenestetelefonen til ansatte i finansnæringen? Finansfokus har tatt kontakt med flere i finansnæringen med spørsmål om regler for bruk av tjenestetelefoner, sikkerhet og nedlasting av apper.

Først ute er sikkerhetssjef Anders Hardangen i DNB. Han forteller at i DNB har de ingen retningslinjer som går spesifikt på nedlasting av TikTok og lignende apper. Grunnen til det er at DNB benytter teknologi og sikkerhetsmekanismer på de ansattes mobiltelefonene som beskytter informasjonen og kommunikasjonen mot forretningssystemene.

- Vi er opptatt av å bevisstgjøre de ansatte, og har opplæring rundt hva ulike apper kan ha mulighet til å gjøre på telefonen hvis de får riktige tilganger. Men vi følger nøye med på debatten som går rundt TikTok og hva eventuelt myndighetene vil komme med av anbefalinger fremover for å se om det vil komme frem informasjon som gjør at vi skal revurdere dette, sier Hardangen.

Tyst fra Nordea og SpareBank1 Østlandet

Hardangen sier at de vil naturlig nok ikke gå inn på detaljene i DNBs sikkerhetsmekanismer. Han er likevel villig til å dele mer enn andre Finansfokus har vært i kontakt med, som Nordea og Sparebank 1 Østlandet.

Kommunikasjonsrådgiver hos Nordea, Johannes Utvåg, svarer slik i en mail:

Det blir en enkel kommentar til alle spørsmålene som du kan sitere meg på:

- Vi deler ikke og går ikke inn på detaljer rundt våre regler og retningslinjer rundt informasjonssikkerhet.

- Vi har strenge policyer, sikkerhetskrav og rutiner vedrørende tjenestetelefonene hos oss. Av sikkerhetsmessige årsaker går vi ikke nærmere inn på hva disse er. På samme måte har vi klare policyer vedrørende valg av tjenestetelefon, sier informasjonsrådgiver Bjørnar Mikkelsen i SpareBank1

Telefoner er ikke blitt hacket

Hos inkassoselskapet Intrum kan kommunikasjonsrådgiver Eivind Evjen fortelle at de har definerte regler for hva ansatte har lov til og ikke å gjøre med en tjenestetelefon. Men per dags dato er det ingenting som hindrer ansatte i å laste ned TikTok eller andre sosiale plattformer.

- Alle tjenestetelefonene er utstyrt med krypteringer og forsvarsmekanismer for å beskytte Intrums data, Evjen.

- Har det vært tilfeller der de ansattes telefoner har blitt hacket eller på andre måter tappet for informasjon?

- Nei. Vi tar informasjonssikkerhet på største alvor, og det viser at våre rutiner og prosedyrer så langt har vært effektive, sier Evjen.

Eivind Evjen, kommunikasjonsrådgiver i Intrum.

Ingen begrensninger hos KLP

Heller ikke KLP kjenner til at ansattes telefoner er blitt hacket.

- Tilgang til interne systemer via telefon krever at telefonen må være registrert i vår sikkerhetsløsning, det som heter Mobile Device Management, forkortet MDM. Der kjører all data fra interne systemer i nedlåste sandkasser, som er isolerte områder på telefonen som ikke kan nås av andre applikasjoner

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Mens Sbanken kommer på andreplass, så får Handelsbanken bronse hos Norsk bærekraftbarometer 2023. Dette er banker som også skårer høyt på kundetilfredshet.
Finansfokus 05.06.2023
Bankene oppnådde betydelig bedre resultater i første kvartal i år enn ett år tidligere. Netto renteinntekter er nå på samme nivå som før pandemiutbruddet i 2020.
Finansfokus 02.06.2023
Sosial manipulering er den mest lønnsomme metoden for svindlere. Det er konklusjonen i Finanstilsynets Risiko- og sårbarhetsanalyse 2023.
Finansfokus 01.06.2023
Myndighetene må gripe inn og etablere et rentetak på 20 prosent, krever Forbrukerrådet. Ingen god løsning, mener finansbransjen. Kan ikke vedtas uten grundig utredning, mener politikerne.
Finansfokus 30.05.2023
SpareBank 1 SMN slår på stortromma når 200 år skal feires. I dag er selve bursdagen, men konsernsjefen vil feire hele året - og de positivt krevende tillitsvalgte og ansatte jubler med på festen.
Finansfokus 26.05.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt