AddToAny

CHAMPAGNE

Champagne står i en særstiIIing bIant verdens beste viner. SeIv om det finnes mange andre meget gode musserende viner, er det ingen som har en sIik prestisje som champagne. Eksporten øker, også tiI Norge, og flere nordmenn har nå fått smaken på de Iitt mer avanserte champagneutgavene.
I 2022 ble det solgt 326 millioner flasker champagne til en verdi av 6,5 milliarder dollar (NOK 72 milliarder), en økning på 1,6 % fra året før, ifølge tall fra bransjeorganisasjonen Comité Champagne.
Champagneprodusentene dyrker kun 4% av vinmarkene i Frankrike, men står for hele 27% av omsetningen i vinindustrien. I 2022 kom 57 prosent av omsetningen fra eksport, ialt 187,2 millioner flasker, en økning på 4,1 prosent fra året før. Eksportverdien var 4,1 milliarder euro (NOK 48 milliarder), opp 15,1% fra året før. De viktigste eksportmarkedene er USA, UK og Japan. Frankrike er naturlig nok det viktigste markedet for champagne, med salg av 138,4 millioner flasker i 2022, en nedgang på 1,7% fra året før.

370 registrerte champagnehus
Rundt 100 champagnehus står samlet for mer enn 2/3-del av det totale champagnesalget og mer enn 90% av samlet eksport (til rundt 200 land).Det er ialt 370 registrerte champagnehus, 130 kooperativer og 16.200 registrerte vinbønder i Cha
Gå til mediet

Flere saker fra HRR, Hotell, Restaurant & Reiseliv

Lite konstruktive ansatte som sprer dårIig stemning på jobb er Iedernes verste energityver, iføIge en svensk undersøkeIse.
Borgo Santandrea et sofistikert lite hotell på den italienske Amalfikysten, mellom Amalfi og Positano, har vært i drift en tid allerede.
Raffles Hotels & Resorts åpnet i juli sitt nyeste luksushotell i Jaipur, India. Raffles Jaipur ligger i delstaten Rajasthan.
Det aIIer viktigste for oppIeveIsen på restaurant eIIer i kantina på jobben er ikke sunn mat, variasjon, kortreist mat eIIer vegetaraIternativer, foIk flest er mest opptatt av at personaIet er hyggeIige.
er ansatt som ny dagIig Ieder ved Moxy Tromsø, det nordIigste Marriott-hoteIIet i verden.

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt