AddToAny

Cappelen Damm tjener penger på kvakksalveri. Det bør de slutte med.

En av forlagets forfattere sitter for tiden i fengsel, dømt for svindel og kvakksalveri.
KOMMENTAR: I 2011 startet Human-Etisk Forbund kampanjen. Hensikten var å få flere til å forstå hvor grunnleggende viktig kritisk tenkning, vitenskap og rasjonalitet er for sivilisasjonen og demokratiet. Det er våre felles spilleregler, rett og slett. Problemstillingen har bare blitt mer og mer akutt de siste årene. Det er lett å føle avmakt når logikk og konsistent argumentasjon ikke teller lenger, og sannheten er det Donald Trump til enhver tid lirer av seg på Twitter.

Da vi startet Ingen liker å bli lurt var det alternativbransjen som fikk gjennomgå - en gjeng med en lei tendens til å definere virkeligheten som det passer dem selv og deres egen lommebok, frikoblet fra alt vi ellers vet om verden og universet. Vi ville ha et oppgjør med «klarsynte, kvakksalvere og krystallhealere - de som utnytter deg økonomisk når du er i en sårbar situasjon eller skor seg på deg når du er ulykkelig».

Siden 2011 har ting forandret seg. Alternativbransjen. Det har blitt mye mer bevissthet rundt betydningen av vitenskap, logikk og rasjonalitet i møtet med «alternative» ideer. De etablerte, store mediene har i stor grad sluttet med og ukritisk formidling av pseudovitenskap. Det har blitt slått hardt ned på konspirasjonsteorier, som var ett av de andre temaene vi tok for oss i 2011. Folk har rett og slett blitt mye mer bevisste, noe som selvsagt er gledelig.

En stor aktør gikk under radaren

Det er imidlertid en stor aktør som har gått under radaren hele tiden. Det er en aktør som definitivt tjener penger på pseudovitenskap og kvakksalveri, men som på tross av dette ikke regnes som en del av alternativbransjen. Dette er en aktør som inngir kvalitet, og so

Les mer

Flere saker fra Fri tanke

- Ingen sider ved religion er hevet over kritikk, mener landsstyret i Human-Etisk Forbund etter en helg i religionskritikkens tegn.
Fri tanke 18.11.2019
Human-Etisk Forbunds Humanistprisen 2019 tildeles den afghanske ateisten og eks-muslimen Josef Moradi. Han lever i dag i skjul for norske myndigheter, som vil sende ham tilbake til Afghanistan.
Fri tanke 14.11.2019
Maryam Namazie og Sarah Haider utfordrer en av de største tabuene i islam, nemlig det å forlate religionen. De er i Norge denne uken og fortjener å bli lyttet til, skriver Sylo Taraku.
Fri tanke 14.11.2019
Massakren på kvinner og barn i Nord-Mexico nylig har satt søkelyset på narkokartellenes økte herjinger i området. Men også på en særegen bit av mormonenes historie i området.
Fri tanke 13.11.2019
Åtte land har avskaffet blasfemilover siden 2015, mens andre land har gått motsatt vei. I dag presenteres Freedom of Thought Report 2019.
Fri tanke 13.11.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt