AddToAny

Bugge Wesseltoft finner ingenting hvis han rydder øvingslokalet

Pianisten drømmer om store vinduer og utsikt over havet. Enn så lenge holder det å se på Akerselva.
- Hva jeg kaller lokalet? Vet ikke helt. Bugges Room er et begrep jeg bruker, så da heter det vel det, sier Bugge Wesseltoft.

Wesseltoft oppfordrer meg til å ta av skoene utenfor. Jeg respekterer det og stiger inn i et overfylt, men noenlunde ryddig lokale.

Et par kondensator-mikrofoner er strategisk plassert som et stereopar ved siden av et Steinway-flygel, som dominerer rommet. Her spilles det altså inn musikk. Bugges Room er en blanding av øvingsrom og studio.

- Nesten alle platene mine er spilt inn her og i studioet jeg hadde på Grünerløkka.

Orden i kaos, ro på arbeidsplassen

Bugges Room befinner seg i et slags kunstnerkollektiv, flankert av Akerselva på ene siden og en jernbane på andre. Han er ikke alene. Blant andre holder Nils Petter Molvær og Sidsel Endresen til i nabolokalene.

- Vi holder på med hvert vårt, men det hender vi jobber sammen. Gode venner er det alltid fint å dele lokaler med, noen man kan slå av en prat med i ny og ne, sier Wesseltoft.

Langs veggene er det hyller med gigbager, kofferter, en kjeksrull, vannkoker, små miksere, noter, souvenirer, stabler med LP-plater, mikrofon- og keyboardstativer, syltetøy

Les mer

Flere saker fra Musikkultur

Kontekst tar en liten ferie, men i sommer anbefaler vi å lese et utvalg av årets langlesningssaker og intervjuer. Klikk på bildet for lese. God sommer!
Musikkultur 04.07.2022
Hun er en ytterst fascinerende sopran som kan kritiseres for å ha dårlig smak, skriver Magnus Andersson.
Musikkultur 02.07.2022
Kulturhus dytter den økonomiske risikoen over på artistene. For en visesanger fra Hedmark betyr det nedskalering i alle ledd - og faren for å spille med tap.
Musikkultur 30.06.2022
Den tiltrengte sceneteknikerlinjen på Fagskolen i Oslo skulle opprinnelig blitt godkjent til høsten. Nå blir det muligens først oppstart i 2024. - Vi gjør det vi kan, sier Nokut.
Musikkultur 30.06.2022
- En utvikling det åpenbart er knyttet noen bekymringer til, sier Tono. NRK er mer bekymret for om unge mennesker vil lytte til radio i fremtiden.
Musikkultur 28.06.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt