Kjøttbransjen
25.04.2019
BATH ENGLAND Kan det bli mulig å spise bacon uten å ha slaktet en eneste gris? Ja, ifølge forskere ved Universitetet i Bath i England, som nå er godt i gang med utviklingen av «slaktefritt kjøtt».
Ifølge forskningsleder Marianne Ellis er det slaktefrie kjøttet en alternativ proteinkilde som potensielt kan mette hele verden, skriver BBC. I laboratoriet hennes dyrkes kultiverte griseceller på gresstrå, og målet er at de en dag kan bli til «ekte» bacon.
I en pressemelding forklarer universitetet prosessen slik:
- For å skape lab-dyrket kjøtt, tas først en biopsi fra et dyr, for eksempel gris eller ku. Deretter blir stamcellene fra prøven plassert i en bioreaktor, hvor de får en blanding av glukose, aminosyrer, vitaminer og mineraler. Denne blandingen av celler og næringsstoffer skal gjøre at cellen
Gå til medietI en pressemelding forklarer universitetet prosessen slik:
- For å skape lab-dyrket kjøtt, tas først en biopsi fra et dyr, for eksempel gris eller ku. Deretter blir stamcellene fra prøven plassert i en bioreaktor, hvor de får en blanding av glukose, aminosyrer, vitaminer og mineraler. Denne blandingen av celler og næringsstoffer skal gjøre at cellen