AddToAny

Ble slått ned på grunn av sin legning: -Politikvinnen som kom vil for alltid være min helt

Da Hanne-Regine og kjæresten ble slått ned, møtte de en politikvinne som var tydelig på at dette var hatkrim, og måtte anmeldes. Politidirektør Benedicte Bjørnland håper alle føler seg trygge til å anmelde dersom de opplever hatkriminalitet.
Dette intervjuet ble gjort før angrepet i Oslo sentrum natt til lørdag.

En kveld i april 2017 skulle bli skjelsettende for Hanne-Regine Epland-Rosvold. Denne kvelden gikk hun gjennom Birkelandsparken i Oslo sammen med sin kjæreste, som i dag er hennes kone.

Plutselig oppdager de to jentene at en mann følger etter dem. Han ropte at han skulle voldta dem. Han kom nærmere og nærmere, og så la han merke til at jentene holdt hender.

- Der skiftet hele hans aggresjonsbilde seg drastisk. Da gikk han fra å rope at han skulle voldta oss til at han skulle ta oss. Han kalte oss «jævla lesber», forteller Hanne-Regine.

- Vi ropte om hjelp. Dette var et trafikkert sted med flere folk ute, men det var ingen som kom bort og hjalp oss. Han var veldig aggresiv, så det kan hende at de ikke turte, men det husker jeg veldig godt, forteller hun.

Mannen slo til Hanne-Regine først. Han slo henne så hardt i tinningen at det svartnet for henne og hun falt ned på asfalten. Så gikk han mot kjæresten hennes og begynte å gå løs på henne.

- Hun prøvde å kjempe imot ham og løpe unna ham, samtidig som hun prøvde å få meg opp igjen. Men han var fysisk større enn oss. Vi var rett ved en pub, og når dørvakten ser hva som skjer agerer han. Han agerte fort, og prøvde først å løpe etter ham, men fikk ikke tatt ham igjen. Så ringte han politiet. De kom veldig kjapt og var der nesten med en gang etterpå. De tok beskrivelse av mannen, og begynte å jakte på ham i gatene, forteller Hanne-Regine.

- Hun vil for alltid være min helt

Les mer

Flere saker fra Politiforum

Fra 1. september vil ansatte og andre som gjør tjeneste for politiet få rett til full erstatning for skader som skjer under pålagt organisert trening.
Politiforum 12.08.2022
Elisabeth Rise går fra Politidirektoratet til Trøndelag politidistrikt.
Politiforum 12.08.2022
Til tross for at pandemien er over, fortsetter seminar om «Avhør av barn og andre sårbare» digitalt, etter en føring fra POD. Det bekymrer de tilrettelagte avhørerne i Enhet Øst, som opplever at deres fagfelt nedprioriteres.
Politiforum 12.08.2022
Med mobiltelefonen har kamera blitt allemannseie. Overalt, alltid! Ansatte i politiet har dermed ofte tilgang på privat mobiltelefon på jobb, noe som har medført både anmeldelser, straffereaksjoner og tap av politikarriere.
Politiforum 11.08.2022
Et reinsdyr laget et hyggelig avbrekk i fartsmålingen i trafikken i Tromsø.
Politiforum 10.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt